Megbetegedett Cseh László

A hírről edzője, Plagányi Zsolt számolt be szerda reggel. Cseh római versenyére sem utazik, antibiotikumot szed.

2017. 06. 21. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvélemény méltán vár érmet, érmeket Cseh Lászlótól a július derekán startoló budapesti úszó-vb-n, de a sportoló két napja betegen ért haza a Mare Nostrum versenysorozatról. Plagányi Zsolt edző a köztévé sportcsatornájának szerda reggel elmondta: remélhető, hogy a vb-be nem zavar be számottevően az egészségügyi gubanc, ugyanakkor az antibiotikumos kezelés nem jött épp a legjobbkor, péntekig medencébe sem ugorhat a versenyző, szárazföldön edzhet csak.

Mint Plagányi elmondta még, Csehnél a versenyzésérzést kell visszaállítania, inspirálja ugyanis még az is, ha legyőzik – így történt a Mare Nostrumon is, amikor Kenderesi Tamás megelőzte.

Hogy a vb-n milyen számokban indulhat? Plagányi Zsolt titokban nagyon szeretné, hogy a pillangók (50, 100, 200 méter) mellett visszatalálna a 200 méter vegyeshez is, de tudatában van annak, hogy a 200 méter pillangó a 200 méter vegyest üti a programban, reálisnak a három pille tűnik most.

A mostani felkészülésében a korábbiakhoz képest az volt az újítás, hogy többet versenyzett Cseh László. Az edző mindenképp fontosnak tartotta elmondani vele kapcsolatban, hogy egy ilyen színvonalú versenyzővel óriási megtiszteltetés és remek szakmai feladat dolgozni, aktív jelenléte pedig a másik két Plagányi-fiókát, a nemrég 100 méter gyorson országos csúcsot gyorsúszó Németh Nándort és a 200 méter háton vb-döntőre esélyes Burján Katát is folyamatosan inspirálja.

Ha már Némethre kitért: a fiatal úszófenomén a jövő héten ifi-Eb-n vesz részt Izraelben, formáját pedig nem a felnőtt-vb-re időzítik, hanem az ezt követő, indianapolisi ifi-világbajnokságra, ahonnan még nincs aranyérme a magyar úszósportnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.