Nem Katinkának fáj a legjobban a FINA-döntés

Jakabos Zsuzsanna is számhalmozó volt a világkupán, fontos bevételi forrása volt ez a „munka”.

2017. 06. 23. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alighogy befejeződik a budapesti vizes vb, már kezdődik is az az úszóvilágkupa, amelynek szabályváltoztatásai miatt Hosszú Katinka nyílt levelet intézett az úszótársadalomhoz szerda reggel. De nemcsak neki, Jakabos Zsuzsannának is rossz a legfőbb szabály, vagyis az állomásonkénti négyszámos korlátozás, mint az Index.hu cikkében megjegyzi, a vk moszkvai állomásán hat számban állt a rajtkövön.

Jakabos Zsuzsanna stábjának a jelenlegi helyzetben nem marad más, mint egyéb versenyek után nézni, sok esélye nem lesz ugyanis a megmaradó számokban a vk-n Hosszú Katinka mellett. A számlimit által az egyes számok specialistái pedig meg fognak jelenni, így például a „Katinka-mentes” 50 gyorson sem lesz esélye, ugyanígy 200-on és 800-on sem, mint Petrov Iván edző a lapnak elmagyarázta.

Jakabos mellett Petrov szerint Verrasztó Dávid világ- és Európa-bajnoki érmes is vesztese lesz a változásoknak, ő vegyesen, 200 és 1500 gyorson gyűjtögethetett volna, de így nem fog, a világ most nem a több számot vállalóknak áll. Ezért, mint mondja, a mellúszók nyertesek lehetnek, ők ugyanis például vegyesen vagy más számokban nem igazán mennek.

Petrov szerint több világsztár is lehet, akiknek pozitív a FINA szabályváltoztatása, hisz az utazást fizetik nekik, nő a vonzereje tehát a vk-nak, amit azért Petrov szerint is meg kell valamilyen módon reformálni, mert az úszószakma, a média és a közönség sem nagyon fordult felé eddig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.