Vizes vb: 70 millióba kerülnek az érmek

Közel négyezer medált szállít le ennyiért a közbeszerzésen nyertes Metal-Art Zrt.

Jandó Zoltán
2017. 06. 08. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Metal-Art Nemesfémipari Zrt. szállíthatja az érmeket a július 14-én rajtoló vizes világbajnokságra, majd az azt követő masters vb-re. A társaságtól összesen 1328 arany-, ezüst- és bronzmedált, illetve további 2650 a masters versenyek 4-6 helyezettjeinek szánt érmet rendelt a sportesemény szervezésével megbízott Bp2017 Nonprofit Kft. Emellett a cégnek 684 díszdobozt is le kell gyártania.

A még május végén kiírt közbeszerzésre egyébként 3 ajánlat érkezett. A munkát a Metal-Art vállalta a legolcsóbban, nettó 69,1 millió forintért.

A világbajnokság költségvetése már jóval 100 milliárd forint felett jár: a Magyar Nemzet összesítése szerint eddig durván 103 milliárd értékben zártak le vb-hez kapcsolódó közbeszerzéseket. A pénz jelentős része (több mint 70 százaléka) ráadásul egy jól körülhatárolható, többnyire kormányközeli üzleti körhöz vándorolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.