Igazi nagyágyúk álltak csatasorba Bienerthtel szemben

Mások mellett Székely Éva, Darnyi Tamás, Szabó József és Hargitay András is változást sürget a MÚSZ-ban.

MN
2017. 07. 31. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportág számos meghatározó személyisége tarthatatlannak gondolja a Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ) jelenleg, Bienerth Gusztáv vezetése alatt uralkodó állapotokat, valamennyien a változást ösztönzik – közölte hétfő este Csurka Gergely, a Nemzetközi Úszószövetség médiamunkatársa, aki 13 év után májusban távozott a MÚSZ sajtófőnöki posztjáról.

Csurka hétfő délutáni közleményében arról számolt be, hogy elnökségi ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség, amelyen a tagok kézhez kapták az Ellenőrző Testület vezetőjének lemondó levelét. Mindez azt jelenti, hogy az alapszabály értelmében az elnök köteles rendkívüli közgyűlést összehívni. Vagyis megindult a küzdelem az elnök eltávolítása érdekében.

Este már a magyar úszósport több nagyságának véleményét is tolmácsolta Csurka. Turi György, a Kőbánya SC mesteredzője szerint „ez a sportág többet érdemel, ez így nem mehet tovább”. Plagányi Zsolt (Egri Úszó Klub) vezetőedző úgy látja, hogy a szép szavak helyett végre tettekre volna szükség, de azokra eddig hiába vártunk. „Annyi olimpiai, világ- és Európa-bajnokkal rendelkezik a magyar úszósport, közülük többen is alkalmasak lennének a sportág élére” – ezt már Petrov Iván, a Győri Úszó Klub vezetőedzője mondta.

A sportág korábbi nagyságai közül Székely Éva kétszeres olimpiai bajnok, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok, Hargitay András háromszoros világbajnok, Szabó József olimpiai bajnok, valamint Risztov Éva olimpiai bajnok szintén tarthatatlannak tartja a jelenlegi helyzetet, és a legrövidebb időn belüli változást sürget – írja Csurka Gergely.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.