A főváros nem ad engedélyt az idei Red Bull Air Race-re

A főváros nem ad engedélyt a júliusra Budapestre tervezett Red bull Air Race-re – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 02. 05. 16:18
Sonka, Martin;
Budapest, 2018. június 24. A késõbbi gyõztes cseh Martin Sonka repül Edge 540 V3 típusú repülõgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának döntõjében Budapesten 2018. június 24-én. A háttérben a Lánchíd és az Erzsébet híd látható. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolttal, a Fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága elnökével egyetértésben – tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy „a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre” – fogalmaztak a közleményben.

Mint írták, a főpolgármester a műrepülőverseny alternatív helyszíneként a Dunakanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét javasolta a szervezőknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.