Győzelmi kényszerben a Sopron

Magyar Nemzet
2019. 02. 20. 7:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két jó hír jutott néhány napon belül a Sopron Basket szurkolóinak: a csapat bejutott az Euroliga legjobb nyolc együttese közé, majd a hétvégén kiderült, a hátralévő fordulók eredményei­től függetlenül megnyerte a női bajnokság alapszakaszát.

Ma este pedig eldől, hogy az Euroliga csoportjában az első négy hely melyikén végez, és ez sem lényegtelen kérdés. Az ellenfele a sorozat aktuális kiírásának a meglepetéscsapata, a Riga lesz idegenben.

A lett együttes a selejtezőkből jutott fel a főtáblára, de roppant magabiztosan szerepelt, és ha ma nyer, a már biztos első orosz Kurszk mögött a kieséses szakaszban pályaelőnyt jelentő második helyen végez.

A magyar bajnok így negyedikként lépne tovább, és a negyeddöntőben a világ legerősebb csapata, a Jekatyerinburg kerülne az útjába, amelyet egyszer idegenben is le kellene győznie a továbbjutáshoz, ami a lehetetlen küldetés határát súrolja.

Ennek az elkerüléséhez a Sopronnak ma nyernie kell Rigában, mert abban az esetben legalább harmadikként zár, de ha a török sztárcsapat, a Fenerbahce kikapna a francia Flammes Carolo vendégeként – amire kicsi az esély –, a magyar csapat a második pozí­ciót is elérné.

A kulcs tehát a soproni győzelem, ami annak ellenére is nagyon nehéz lesz, hogy a két együttes első találkozóját decemberben 68-55-re Fegyverneky Zsó­fiáék nyerték meg.

Roberto Iníguez vezetőedző szerint a védekezésen múlik majd minden, és a lett válogatott alapját adó Riga ellenit az idény eddigi legfontosabb mérkőzésének nevezte. Ha a folytatásra gondolunk, akkor ez a kijelentés egyáltalán nem túlzó. A találkozó 18.30 órakor kezdődik, a FIBA honlapján élőben is látható lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.