Paris diadala Itáliának ért aranyat

2019. 02. 07. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felülírta a matematikát a férfiak szuperóriás-műlesikló versenye a svédországi Aréban zajló alpesi sí-világbajnokságon. Abban persze még nincs semmi rendkívüli, hogy a győztes Dominik Paris az első szakaszon a hetedik, a másodikon a hatodik, a harmadikon pedig a legjobb részidőt repesztette. Ám a 3-as rajtszámmal induló olasz végül úgy nyert 1:24.20 perces idővel, hogy a pálya utolsó, negyedik részén csupán a 37. lett, és tizennyolc olyan versenyző akadt, aki itt legalább három tizedet vert a világbajnokra! Mindez egészen megdöbbentő egy olyan műfajban, ahol századmásodpercek döntenek.

Végeredményben Paris is kilenc századdal előzte meg a holtversenyben ezüstérmes francia Johan ­Clarey-t és az osztrák Vincent Kriechmayrt, és előbbi hatalmas esélyt szalasztott el. A nyolcadikként induló Clarey-nek bőven elég lett volna a vb-címhez, ha közepes teljesítménnyel lejön a pálya alsó szakaszán, de a végén ő is botrányosan síelt, ezen az etapon a 36. idő lett az övé. Így az a fura helyzet állt elő, hogy nem a franciák örülhettek, hanem az olaszok – Paris diadalának…

A szám olimpiai bajnoka, az osztrák Matthias Mayer kiesett, és búsulhatott a szuperóriás-műlesiklás két korábbi norvég ötkarikás aranyérmese is: Aksel Lund Svindal (2010, ­Vancouver) a 16., Kjetil Jansrud (2014, Szocsi) a 22. helyen végzett. Tegnapi hír az is, hogy a női szuperóriás-műlesiklásban kedden aranyérmes amerikai Mikaela Shiffrin bejelentette, a pénteki kombinációt kihagyja – ennek viszont sokan örülhetnek a mezőnyből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.