Egy érem reményében

Egy érem reményében kezdi meg ma a szereplését a tizenhárom fős magyar küldöttség a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
2019. 03. 01. 14:33
Márton Anita
Világbajnoknőnk egyre jobb formában van Fotó: MTI/EPA/Diego Azubel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy érem reményében kezdi meg ma a szereplését a tizenhárom fős magyar küldöttség a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. Azt az egy érmet ki mástól is várhatnánk, mint a címvédő, tavaly fedett pályán világbajnok Márton Anitától. A kiváló súlylökő eredményei alapján a tervezést akár kishitűnek is mondhatnánk, csakhogy sérüléséből felépülve a sportoló nem egészen egy hónapja kezdett újra versenyezni. Idén eddig 18,64 méterig jutott – fedett pályán 19,62 a rekordja –, s úgy gondolja, az éremszerzéshez 19 métert kell löknie az Eb-n.

„Idei legjobbamat szeretném elérni, az aranyhoz szerintem 19,40-19,50 méter kell majd. Erőnlétileg ott tartok, ahol tavaly ilyenkor, technikailag kell még javulnom” – mondta a magyar atlétika első világbajnoka.

Világbajnoknőnk egyre jobb formában van
Fotó: MTI/EPA/Diego Azubel

A csapat még népesebb is lehetne, ám a világbajnoki bronzérmes gátfutó valamint a 2017-es fedett Eb-n bronzérmes többpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi sérült. A 13 magyar induló közül idén kilencen is egyéni csúcsot értek el.

A magyar csapat. Férfiak: Kazi Tamás (800 m), Kovács Benjamin (3000 m), Szabó Dániel (60 m), Szűcs Valdó (60 m gát), Vindics Balázs (800 m); nők: Kerekes Gréta (60 m gát), (60 m gát), Sorok Klaudia (60 m), Nádházy Evelin (400 m), Krizsán Xénia (ötpróba), Márton Anita (súlylökés), Nguyen Anasztázia (távolugrás), Wagner-Gyürkés Viktória (3000 m).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.