Nagy fordító érkezik Szegedre

A Szeged a B csoport második helyezettjeként kezdte a nyolcaddöntőt, így ugyancsak „alulról” kapott ellenfelet, a D csoportból érkezett lengyel Wisla Plockot.

2019. 03. 30. 8:19
null
Jogos az öröm, nagy csapat van alakulóban a Tisza partján Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt vasárnap a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdázói egy­aránt kétgólos előnyt szereztek idegenben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, de így sem számítanak, és nem is számíthatnak könnyű visszavágókra.

A BL A csoportjában második helyen zárt veszprémiek 30-28-ra győztek Lisszabonban a Sporting CP ellen, ám 24-21-re még a C csoportból, a kvázi „másodosztályból” érkező portugálok vezettek.

Fotó: Reuters

S a mai találkozó (17.30, tv: Sport 1) előtt a házigazda vezetőedzője, David Davis óvatosságra int: „A Sporting otthon is hatalmas motivációval játszott, most pedig minden nyomás nélkül érkezhet hozzánk, ezért veszélyes ellenfél.” Hasonlóképpen vélekedik is, akire a kéztörést szenvedett norvég Kent Robin Tönnesen kiesése miatt már az első meccsen is nagy teher hárult, de megbirkózott a feladattal.

„Nem gondolom, hogy annyira halvány lett volna a teljesítményünk a múlt héten. Kicsit talán a védekezésben »hiányosabbak« voltunk. A visszavágón győzelmet várok, ami nem lesz könnyű, hazai pályán azonban elvárás, hogy nyerjünk” – szögezte le a jobbátlövő.

A Szeged a B csoport második helyezettjeként kezdte a nyolcaddöntőt, így ugyancsak „alulról” kapott ellenfelet, a D csoportból érkezett lengyel Wisla Plockot, amely az alsóházi rájátszásban egészen elképesztő bravúrral búcsúztatta a dán Silkeborgot.

Azután, hogy hazai pályán kikapott 26-22-re, majd a visszavágó szünetében már hat gól volt a hátránya az összesítésben, a második játékrészt 14-5-re nyerte meg (!), így a párharc a 49-46-os sikerével zárult.

Ha ezt nézzük, most jobban áll, mert múlt vasárnap a Szeged „csak” 22-20-ra győzött Plockban. S a holnapi találkozó (17.00, tv: Sport 1) előtt éghet a bizonyítási vágy a lengyelek edzőjében, a korábbi veszprémi tréner spanyol Xavier Sabatéban, aki honfitársával, a Szegedet irányító Carlos Pastorral nem éppen a legjobb cimborák…

A Tisza-partiaktól az ugyancsak spanyol Joan Canellasban (képünkön) is vibrál a feszültség: „Ellenfelünk a Silkeborg ellen bizonyította, hogy idegenben is képes kiharcolni a továbbjutást.

Nem könnyű úgy játszani, hogy most mindenki minket tart a párharc favoritjának, így különösen fontos, hogy fejben rendben legyünk a hatvan perc során” – nyilatkozta az irányító.

Az EHF-kupa csoportkörének utolsó fordulójában vasárnap a már negyeddöntős Tatabánya a macedón Rabotnik csapatát fogadja Győrben (15.00, tv: Sport 1), a Balatonfüred – amely már nem juthat tovább – a német Füchse Berlin vendége lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.