Nem Mourinho, hanem Zidane tért vissza

Magyar Nemzet
2019. 03. 12. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra Zinedine Zidane a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője. Tévesnek bizonyultak tehát azok a spekulációk, amelyek José Mourinho visszatérését valószínűsítették.

Időrendben a madridi klubvezetés tegnap előbb felmentette a csapatot eddig irányító argentin Santiago Solarit, majd néhány óra múlva bejelentette: Zidane tíz hónap után ismét átveszi a királyi gárda vezetését.

A francia világbajnok harmadszor áll munkába Madridban, nem feledve, hogy 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosa is volt a Realnak. Az is szép korszak volt egy-egy Bajnokok Ligája-, spanyol bajnoki, UEFA-szuperkupa- és világkupa-győzelemmel, de az edzőként a csapat élén eltöltött két és fél év egyenesen fenomenálisan alakult. 2016 januárjában vette át a madridiak irányítását, s már abban az évben megnyerte a BL-t.

Egy év múlva ismételt, amire a BL 1993-as bevezetése óta nem volt példa. Aztán 2018-ban újra a Real nyerte meg a BL-t; zsinórban háromszor a BEK-korszakkal együttvéve sem hódította el korábban egyetlen edző sem a legrangosabb európai sorozat trófeáját.

Zidane azért is utánozhatatlan, mert tudta, a csúcson kell távozni. A terhes örökséggel a Real kedvéért a spanyol válogatottat a vb előtt elhagyó Julen Lopetegui, majd október óta Solari sem tudott mit kezdeni. Zidane a tavasszal szinte tét nélkül kísérletezhet. A Real kiesett a BL-ből és a Király Kupából is, a La Ligában pedig 11 fordulóval a zárás előtt 12 pont a hátránya a Barcelona mögött. Csak a BL-indulást kell biztosítani, a nyáron azután jöhet a menetrendszerű bevásárlás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.