Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Valami volt a levegőben, Fernando

Újpesti ötös után ferencvárosi hetessel a puttonyban távozott a DVTK a fővárosból, Fernando mester azonban rendületlenül hisz abban, hogy nem ez a csapat igazi arca. Csupán egy góllal, ráadásul hátrányból fordítva nyert a Vidi is, így az élen változatlan a helyzet a labdarúgó NB-ben. November után győzött ismét a Haladás, de továbbra is reménytelennek tűnik a helyzete.

Magyar Nemzet
2019. 03. 04. 7:18
Varga Roland először 11-esből szerzett gólt. Szignyevics és Lanzafame is duplázott Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Volt valami a levegőben azon az estén / A csillagok fényesen ragyogtak, Fernando.” Lehet, hogy ismét ez történt. Mégsem valószínű, hogy az emberek mostanában jó kedvükben az ABBA örökzöld slágerét dúdolgatnák Miskolcon. A DVTK spanyol vezetőedzője, Fernando vezérletével két meccsen pontosan egytucatnyi gólt kapott. Erre mondják: még gombócból is sok…

– Csalódott vagyok, hogy így ért véget a nagyszerű sorozatunk. Bízom benne, hogy nem ez a csapat igazi arca. Továbbra sem feledjük, hogy a bennmaradás a célunk, és mindent megteszünk érte – nyilatkozta a Fraditól elszenvedett 7-0 után. Magyarázatként idekívánkozik, hogy a két kiütéses kudarc előtt a miskolci csapat nyolc meccsen veretlen volt, három döntetlen mellett ötször is nyert, többek között a Vidi skalpját is megszerezve. A súlyos vereségek ára, hogy rosszabb gólkülönbséggel a DVTK visszacsúszott a tizenegyedik – kieső – helyre.

A Fradi ellentétes utat járt be, az elnöki kritika után másodszor is fölényes győzelmet aratott (egy héttel korábban a Puskás Akadémiát küldte haza 4-0-lal). E kiugró eredményeket leszámítva az NB I továbbra is kiegyensúlyozott: a felcsú­tiak például 2-0-re verték a Debrecent, a Vidi épphogy elbírt – ráadásul hazai pályán – a Kisvárdával, s ezúttal győzött a Haladás is 3-1-re a Honvéd vendégeként.

Varga Roland először 11-esből szerzett gólt. Szignyevics és Lanzafame is duplázott
Fotó: Kurucz Árpád

– Nyerni mindig jó, annak pedig különleges érzés, aki olyan régen élhette át ezt. – Horváth Ferenc ismét bizonyította, hogy nyilatkozatokban verhetetlen a magyar edzők mezőnyében, bár Radoki Jánosban emberére akadt. Az akadémisták trénere így kommentálta a Debrecen feletti sikert: – Magyarországon amikor nyersz, minden rendben van, ha pedig veszítesz, minden rossz.

Nos, Felcsúton, ha nincs is minden rendben, e győzelemmel biztató a helyzet. A csapat az első öt tavaszi fordulóban a tabella első öt helyezettjével játszott, az öt meccsből kettőt is megnyert, s úgy tűnik, túl van a nehezén.

Élen a Gyirmót

NB II, 26. forduló: Siófok–Békéscsaba 1-0, Budaörs–Vác 2-3, Cegléd–Balmazújváros 0-1, Csákvár–Győr 1-4, Kazincbarcika–Soroksár 2-1, Monor–Kaposvár 2-2, Mosonmagyaróvár–Dorog 1-3, Vasas–Nyíregyháza 5-1, ZTE–Tisza­kécske 4-1, Gyirmót–Budafok 2-1. Az élcsoport: 1. Gyirmót 53, 2. ZTE 53, 3. Kaposvár 51.

NB I, 23. forduló

Ferencváros–Diósgyőri 7-0 (3-0), Groupama Aréna, 9437 néző, v.: Bognár. Gól: Gorriaran (27.), Varga R. (32., 56. – az elsőt 11-esből), Szignyevics (43., 58.), Lanzafame (84., 87. – az elsőt 11-esből ). Kiállítva: Karan (Diósgyőr, 67.)

Újpest–MTK 0-0, Szusza Ferenc Stadion, 2786 néző, v.: Solymosi

Honvéd–Haladás 1-3 (0-1), Hidegkuti Nándor Stadion, 1565 néző, v.: Erdős. Gól: Holender (54.), illetve Gaál (39.), Golodjuk (78.), Ivanov (89.)

Vidi–Kisvárda 2-1 (0-1), Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 1975 néző, v.: Berke. Gól: Kovács (59.), Hodzic (70.), illetve Ilic (32.)

Mezőkövesd–Paks 2-0 (0-0), Mezőkövesd, 1542 néző, v: Karakó. Gól: Koszta (66. – 11-esből), Molnár (91.). Kiállítva: Simon (92.)

Puskás Akadémia–Debrecen 2-0 (0-0), Felcsút, v: Kassai. Gól: Knezevic (48., 82., az elsőt 11-esből)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.