Az első lépés Tokió felé

A káprázatos gólokat bombázó, háromszor eredményes Varga Dénes vezérletével Magyarország 11-7-re legyőzte Montenegrót Zágrábban, a vízilabdázók Európa-kupája nyolcas döntőjének nyitányán.

Ch. Gáll András
2019. 04. 06. 9:00
null
Varga Dénes (labdával) volt a vezéregyéniség Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A káprázatos gólokat bombázó, háromszor eredményes vezérletével Magyarország 11-7-re legyőzte Montenegrót Zágrábban, a vízilabdázók Európa-kupája nyolcas döntőjének nyitányán. A magabiztos sikerrel Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese benn van a legjobb négy között, ahol Olaszországgal találkozik ma 18.30-kor. Válogatottunknak az elődöntőben az a tét, hogy győzelem esetén bejut a júniu­si, belgrádi Világliga-fináléba, amelynek első helyezettje jogot szerez az indulásra a tokiói olimpián.

Maga a meccs igazából a harmadik negyed befejezéséig volt izgalmas, bár addig is jobbára Magyarország vezetett. Igaz, az első gólt Janovics szerezte, de Sedlmayer megúszás után egyenlített, majd Hárai remek csavargóljával már nálunk volt az előny. Aztán a balkezes bombázók (Zalánki, Vámos) is tüzelni kezdtek, s 5-2-nél egyre bizakodóbbak voltunk.

Varga Dénes (labdával) volt a vezéregyéniség
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Ivovics vezérletével talpra álltak a délszlávok, s amikor a harmadik játékrész végén Radovics emberelőnyből betalált, már csak egy gól volt a magyar előny (7-6). Varga ismét kétgólosra növelte a különbséget, amikor érdemben eldőlt a meccs: a brutális szabálytalanságot elkövető Spaicsot négy percre kiállították, azaz ettől kezdve végig emberelőnyben játszhattunk. Éltünk is a lehetőséggel, 11-7 lett a vége, magabiztos továbbjutás.

Góljainkat Varga Dénes (3), Zalánki (2), Vámos, Sedlmayer, Pohl, Hárai, Manhercz és Bátori szerezte.

„Nagyon tetszett a mérkőzés, kemény ütközet volt, amelyen jól játszottunk. Az utóbbi években nem voltunk túl sikeresek a montenegróiak ellen, de ezúttal sikerült kitűnő meccset játszanunk ellenük. Végig kézben tartottuk a találkozót, nagyon sok emberhátrányt is kivédekeztünk, támadásban pedig higgadtak voltunk. Az volt a célunk, hogy három jó meccset játsszunk Zágrábban, ebből különösen az elsőre készültünk taktikailag, és működtek is az elképzelt megoldásaink. Egységesek voltak a játékosok, nagyon küzdöttek, és motiváltak voltak” – értékelt Märcz Tamás az Nso.hu-nak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.