Egy esztendő, nyolc gól javulás

A sportban a fordulópont az a helyzet, ahol az addig negatív tendencia pozitívba vált, s az adott csapat, az addigi lúzer hirtelen elkezd nyerni.

Ch. Gáll András
2019. 04. 08. 13:18
null
Zalánki Gergő bal keze is elsült szombaton Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportban a fordulópont az a helyzet, ahol az addig negatív tendencia pozitívba vált, s az adott csapat, az addigi lúzer hirtelen elkezd nyerni.

Bárcsak ne kiabálnánk el, de a magyar férfi-vízilabdaválogatott életében a zágrábi bravúr lehet ez a inflexiós pont az Európa-kupa nyolcas döntőjében, amikor a tavalyi mélypontot jelentő Eb-nyolcadik hely után elindult felfelé Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese. Mert a „Mariana-árokban” tett merüléshez képest nyolc gólt javultak legjobbjaink!

Hogy is van ez? Úgy, hogy a barcelonai Bernat ­Picornell-uszodában Olaszországtól 12-5-re kapott ki válogatottunk, szombaton viszont Zágrábban, a Mladost-uszodában 12-11-re vertük az olaszokat az Európa-kupa elődöntőjében, úgy, hogy a sérült Hárai Balázs nélkül csak egy centerünk volt! Ezzel nemcsak hogy bekerültünk a döntőbe, hanem biztosítottuk helyünket a júniusi belgrádi világligadöntőben is, amelynek a végső győztese kijut a tokiói olimpiára.

bal keze is elsült szombaton
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A settebello – így becézik Itáliában az olasz férfiválogatottat – elleni bravúr hőse a válogatottba a tavalyi szünet után visszatért, négygólos volt, no meg a végig pazarul védő és persze a győztes, tizenkettedik gólt szerző Manhercz Krisz­tián. „Nagyon fontos győzelem volt ez – nyilatkozta a Vlv.hu-nak Varga. – Nehogy már elhiggyék az ellenfelek, hogy minket csak úgy le lehet pöckölni. És persze fontos volt, hogy mi is tudatosítsuk magunkban, van keresnivalónk világversenyeken.”

Például júliusban, a kvangdzsui világbajnokságon, amelynek tegnap elkészítették Zágrábban a sorsolását. A férfiak Spanyolországgal, Dél-Afrikával és Új-Zélanddal, a nők Kanadával, Oroszországgal és Dél-Koreával kerültek egy csoportba. Innen is, onnan is az első három jut tovább, de érdemes csoportgyőztesnek lenni.

Vasárnap este az Európa-kupa döntőjében a házigazda Horvátországgal mérkőztek meg Vargáék, és szemkápráztató játékkal, a háromgólos Manhercz Krisztián vezérletével, Nagy Viktor fantasztikus védéseivel 10-8-ra legyőzték a világbajnokot!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.