Majoross Gergely: Mindenki felkészülten várja a vb nyitányát

A betegséggel küszködő Jarmo Tolvanent megbízott kapitányként helyettesítő szakembernek nagyon tetszett, amit a vasárnapi edzésen látott a magyar jégkorong válogatott tagjaitól.

Forrás: MTI2019. 04. 28. 13:57
null
Magyar játékosok a Magyarország - Nagy-Britannia mérkõzése elõtt Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majoross Gergely szerint a magyar jégkorong-válogatott tagjai felkészülten várják a hétfőn kezdődő nurszultani divízió I/A világbajnokságot.

Majoross – aki Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kórházi kezelése miatt irányítja az együttest – a vb előtti utolsó edzést követően az MTI-nek kiemelte: komoly kihívás számára a feladat, hiszen sok mindennel nem kellett foglalkoznia az elmúlt években, amikor másodedzőként öt vb-n is segítette a nemzeti csapatot.

Bálizs kezd hétfőn a dél-koreaiak ellen

Bálizs Bence kezd a magyar jégkorong-válogatott kapujában hétfőn, a nurszultani divízió I/A világbajnokság nyitómérkőzésén a Koreai Köztársaság ellen – tudatta vasárnap az MTI-vel a magyar szövetség (MJSZ).

A szakmai stáb szombaton ismertetett döntéséről – amely szerint Rajna Miklós lesz a tartalék hálóőr, a keretben pedig Vay Ádám és Bálizs maradt – utóbbi az MTI-nek azt mondta: „Abszolút jól éltük meg, az edzők meghozták a döntést, majd elmondták, nem volt kertelés vagy magyarázkodás.”

A csapaton belüli hangulatot „parádésként” jellemezte a 61-szeres válogatott Bálizs.

„Jól érezzük magunkat, egyben vagyunk. Fiatalokat és időseket egyaránt ideértve minden évben olyan brigád gyűlik össze, amelyben élvezzük egymás társaságát, jól kijövünk egymással, abszolút jó a kémia közöttünk” – fogalmazott a 28 éves kapus. A magyarországihoz képest négyórás időeltolódásról elmondta, nem akadt különösebb problémája vele, egy-két nap után már úgy tudott aludni, mint otthon. Arra a kérdésre, miszerint készen áll-e a védésre a magyar idő szerint 8.30-kor kezdődő nyitómérkőzésen, Bálizs annyit felelt: „remélhetőleg igen”.

Elmondta: jó, hogy már szerdán kiutaztak Kazahsztánba, hiszen így az időeltolódást és több más körülményt is sikerült megszokniuk a játékosoknak, míg neki a stábbal együtt lehetősége volt megtervezni a felkészülés hajráját.

Az edző elárulta, nem megoldható, hogy folyamatos kapcsolatban legyen Tolvanennel, viszont sokat jelent számára, hogy bármikor fordulhat hozzá segítségért.

A vasárnap kora délutáni edzésen magas intenzitású, általános gyakorlatokat végzett a csapat, és majd az esti videoelemzés során hangol kifejezetten hétfőre, amikor a Koreai Köztársaság ellen kezdi meg szereplését a tornán.

Nagyon tetszik amit a mai edzésen láttam. Mindenkin látszott, hogy nagyon várja a holnapi kezdést – fogalmazott Majoross.

Jim Paek, a dél-koreaiak szakvezetője a közmédiának adott interjúban elmondta: jól sikerült a felkészülésük, s készen állnak a magyar idő szerint 8.30-kor kezdődő nyitómérkőzésre.

„Amióta szövetségi kapitány vagyok, a magyarok évről-évre jobbak. A klubcsapataik erősebb ligákban is szerepelnek, ez még jobbá és versenyképesebbé teszik a magyar játékosokat” – fogalmazott Paek, aki 1991-ben és 1992-ben Stanley Kupát nyert a Pittsburgh Penguinsszel.

a Ferencváros csapatkapitánya az MTI-nek kiemelte, a jól sikerült idény – az Erste Liga megnyerése – után pozitívan tekint a világbajnokságra is. Leszögezte, jó a hangulat a csapatnál, régóta ismerik egymást, s bizakodóan tekintenek a torna elé. A tréningről azt mondta, saját játékuk finomhangolásán volt a hangsúly.

„A dél-koreai válogatott nagyon gyors és agresszív, jól korcsolyáznak a játékosok. Küzdeni tudásban föléjük kell kerekednünk, jobban akarni a győzelmet, és akkor boldogok leszünk a meccs után” – tekintett előre.

„Feldobja az embert, hogy ilyen közegben léphet jégre. Csak meg kell nézni ezt a jégcsarnokot, s még több kedve lesz játszani az embernek” – fogalmazott az impozáns Barisz Arénáról.

A csarnokban biztosan érkezik bíztatás a nézőtérről, hiszen vasárnap reggelre már mintegy hatvan magyar szurkoló utazott a kazah fővárosba, a többi között a MAC Újbuda, a Fehérvár AV19, az Újpest és a Csíkszereda drukkerei, sőt a Szobi Szúnyogok amatőr együttes játékosai is.

Várhatóan akár háromszázan is támogathatják a helyszínen a válogatottat, amely a nyitónap után sorrendben a fehérorosz, a litván és a szlovén együttessel mérkőzik, s végül a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t.

Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.