Maradt a papírforma

A Ferencváros az idegenbeli visszavágón megszorongatni sem tudta az orosz Rosztov-Dont, így kettős vereséggel kiesett, a címvédő Győr viszont magabiztosan verte a dán Odensét, így bejutott a budapesti négyes döntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2019. 04. 15. 10:36
null
Anna Mette Hansen három gólt dobott Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi nem kezdte rosszul a meccset, de aztán támadásban folyamatosan visszaesett – csak a hétgólos Háfra tartotta a lépést a hazaiakkal –, az első félidő végén például tizenegy percen át képtelen volt betalálni. A szünetre (15-9) lényegében el is dőlt a találkozó, a Rosztov-Don végül 33-22-re nyert. A Fradi zsinórban negyedszer bukott el a negyeddöntőben.

Az ETO percnyi esélyt sem hagyott dán ellenfelének. A visszavágón ugyanúgy volt egy 10-1-es széria, mint az első meccsen, csak éppen most a Győr azt nem elszenvedte, hanem produkálta, szünetben a 18-10-es vezetés után nem volt kétséges a győzelem, a vége 33-21 lett. A második félidőben egy év kihagyás után ismét pályára lépett Nora Mörk.

Anna Mette Hansen három gólt dobott
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Győri Audi ETO KC–Odense Handbold (dán) 33-21 (18-10), továbbjutott a Győr kettős győzelemmel, 62-49-es összesítéssel. Rosztov-Don (orosz)–FTC-Rail Cargo Hungaria 33-22 (15-9), tj.: a Rosztov-Don kettős győzelemmel, 62-48-as összesítéssel. A másik két párharcban a Kristiansand a Buducsnoszt Podgoricát, a francia Metz pedig a román CSM Bucurestit verte ki. Mindkét együttes először jutott be a négyes döntőbe, amelynek párosítását holnap sorsolják.

Az EHF-kupa elődöntőjében a Siófok a visszavágón 27-25-re kikapott a dán Viborg vendégeként, de 53-51-es összesítéssel így is bejutott a döntőbe, ahol a szintén dán Esbjerg lesz az ellenfele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.