Marin Cilic elindul a budapesti ATP-tornán

Szilágyi
2019. 04. 18. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világsztárral bővült az április 20–28. között esedékes budapesti salakpályás ATP-verseny mezőnye. Rajthoz áll a 2014-es US Open győztese, a 2017-es Wimbledon és a 2018-as Ausztrál Open döntőse, a horvát Marin Cilic. A harmincéves, 18-szoros ATP-torna-győztes jelenleg a 11. helyen áll a világranglistán; tavaly januárban a harmadikként jegyezték. A horvát teniszező többször is ott lehetett az ATP-világbajnokságon, 2016-ban és 2018-ban is szerepelt a Davis-kupa döntőjében. Cilic kétszer is megmérkőzött a legjobb magyar teniszezővel, Fucsovics Mártonnal, 2017-ben Bázelben három szoros, tavaly Indian Wellsben egy szoros és egy sima játszmában nyert. Idén Budapesten nem találkozhatnak, Fucsovics máshol szerepel a torna időpontjában.

A világranglista 37. helyén álló játékosunk tegnap a monte-carlói verseny második fordulójában 7:6, 6:3-ra kikapott a brit Cameron Norrie-tól. Fucsovics az első játszmában 5:2-re is vezetett, riválisa egyenlíteni tudott, aztán rövidítésben megnyerte a szettet. A második játszma elején Norrie elhúzott 3:0-ra, a magyar játékos már nem tudott újítani, így az ATP-rangsor 56. helyezettje 1 óra 46 perc alatt győzött. Fucsovics párosban az argentin Guido Pellával az oldalán holnap a Radu Albot, Nikoloz Baszilasvili román, grúz kettőssel játszik a monte-carlói torna nyolcaddöntőjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.