Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Martín agyba-főbe dicséri a Ferencvárost

A magyar klubkézilabda erejéről árulkodik, hogy mindkét férfi és női csapatunk érdekelt még a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

2019. 04. 06. 12:47
Ambros Martin
Martín korábban négyszer nyert BL-t a Győrrel Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar klubkézilabda erejéről árulkodik, hogy mindkét férfi és női csapatunk érdekelt még a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A kétszer nyolcas mezőnyben a négy csapattal jelenlévő Magyarországot Franciaország követi hárommal, a további kilenc helyen kilenc nemzet osztozik. A nőknél a címvédő Győri Audi ETO mellett az FTC-Rail Cargo Hungaria is eséllyel várja a hét végi párharcot, a férfiak képviselői, a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged pedig egy hét múlva küzdenek meg a Final Fourba jutásért.

A hölgyeknél a sorozat első számú favoritja, a címvédő Győr számára kötelező a győzelem a dán Odense ellen (tv: vasárnap, 16.50, Sport 1). A találkozó kimondottan pikáns lesz a magyar csapattól az idény végén távozó holland irányítónak, Nycke Grootnak, aki nyártól éppen a dán csapat játékosaként folytatja a pályafutását.

Ennél több izgalommal kecsegtet a Rosztov-Don vendégjátéka a Ferencváros ellen (tv: vasárnap, 13.45, Sport 1). Pikantériában a Fradi ideiglenes otthonában, Érden sem lesz hiány. Az oroszokat Ambros Martín edzi, aki korábban hat évig dolgozott Győrben, s rövid ideig a Fradi trénerével, Elek Gáborral dirigálta a magyar női válogatottat. A Győrrel négy Bajnokok Ligáját nyert edző készségesen válaszolt lapunk kérdéseire.

„A Ferencváros jó passzban van, Klujber Katrin és személyében fiatal és hallatlanul tehetséges játékosokat tudhat a soraiban, de természetesen a többiekre is nagyon oda kell figyelnünk. Soha nem szoktam százalékos bontásban méricskélni az esélyeket, most sem teszem, de gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, nagyon szoros párharcra számítok” – közölte az ötvenéves spanyol szakember. Hozzátette, hogy még a Győr edzőjeként a Fradi elleni több tucat ütközet közül nehéz kiemelnie egyet. „Ha mégis erre kér, akkor a 2016-os BL-párharcot említem: idegenben 13, otthon 17 góllal győztük le a Ferencvárost. Ahogy korábban mondtam, ilyen sima meccsre senki se számítson” – mondta Martín.

A magyarországi tapasztalatok segítik a Rosztov edzőjét
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Ferencváros női csapata rendszeresen eljut a Final Four küszöbéig, de eddig még nem sikerült kvalifikálnia magát a BL legjobb négy csapata közé. Idén a Fradi esélyeit növeli, hogy a Rosztov legjobb játékosa, Anna Vjahirjeva sérülés miatt kihagyja a párharcot, a 2016-os olimpia és a decemberi Euró­pa-bajnokság legjobb játékosának is megválasztott jobbátlövőt valószínűleg az exgyőri, Anna Szeny helyettesíti. Az FTC legutóbb 2002-ben jutott a négy közé a legrangosabb euró­pai kupasorozatban (akkor még nem Final Fournak hívták), a Rosztov-Donnak eddig csak egyszer, éppen tavaly sikerült ugyanez.

Talán idén eljön a Fradi ideje.

Trónfosztást tervez a Szeged

A 2018–2019-es szezonban eddig háromszor találkozott a Veszprém és a Szeged férfi-kézilabdacsapata, és mindannyiszor a Szeged nyert. A negyedik felvonás akkor jön létre, ha a két BL-csapat legyűri a Magyar Kupa elődöntőjében a két kicsit, a Dabast és a Balatonfüredet. A Szeged a bajnokság után a kupában is letaszíthatja a trónról a Veszprémet. A Magyar Kupa négyes döntő programja. Szombat, elődöntők: Dabas–Telekom Veszprém 13 óra, Mol-Pick Szeged–Balatonfüred 15.15, vasárnap, helyosztók: a 3. helyért 13.30, döntő 16 órakor. A négyes döntő mérkőzéseit élőben közvetíti az M4 Sport.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.