Éberség és csodavárás

A Veszprém hatgólos előnyből, a Szeged viszont nyolcgólos hátrányból várja a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének hét végi, hazai visszavágóit. Egy meccs után a hétszeres Final Four-résztvevő Telekom Veszprémnek van több esélye eljutni a kölni négyes döntőbe, persze Szegeden sem mondtak le a továbbjutásról.

2019. 05. 04. 14:56
Ilic, Momir; Buric, Benjamin
Momir Ilics bal kezétől retteghet Benjamin Buric, a Flensburg kapusa Fotó: MTI/EPA/Martin Ziemer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte lehetetlen helyzetbe sodorta magát a magyar bajnok Mol-Pick Szeged Szkopjében a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén. Carlos Pastor csapata tisztes távolságból üldözte a Vardart egészen az ötvenedik percig, a hajrára kinyílt az olló, nyolcra nőtt a két csapat közötti különbség. Vajon fel lehet-e állni innen a tavalyelőtti BL-győztes ellen? Pastor szerint igen, a spanyol mester ciklusokat tervez megnyerni a visszavágón, s ha adott időközönként mindig nő a különbség a két csapat között, akkor nem lehetetlen ledolgozni a nyolcgólos (31-23) hátrányt.

„Magas hőfokon, nagy tempóban, ugyanakkor türelmesen kell játszanunk. A Vardar biztos, hogy lassítja majd a játékot, erre kell készülnünk. Komoly feladat, hogy ebben a magas ritmusban ne csináljunk butaságokat. El kell hinnie mindenkinek, hogy meg tudjuk csinálni. Ez a meccs nemcsak a kézilabdáról szól majd, hanem a szívről, sok-sok szívről. Nem tettünk le arról, hogy ott legyünk Kölnben!” – nyilatkozta a spanyol edző.

A szegediek izlandi szélsője, Stefan Sigurmansson az Európai Kézilabda-szövetség oldalának adott interjúban hangsúlyozta: ha négy vagy öt gólt sikerül ledolgozni a nyolcgólos hátrányból a szünetig, akkor reális esély lesz a továbbjutásra.

Roberto García Parrondo, a Vardar szakvezetője visszatér Szegedre, korábban klubszínekben itt is kézilabdázott, kiválóan beszél magyarul. Számára nem lesz ismeretlen a közeg. „Komoly sanszunk van, hogy bejussunk a négyes döntőbe. Szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, de biztos vagyok benne, hogy a visszavágón a Szeged mindent meg fog tenni, hogy megfordítsa a párharcot” – jelentette ki a 39 éves szakember, Pastor egykori tanítványa.

Momir Ilics bal kezétől retteghet Benjamin Buric, a Flensburg kapusa
Fotó: MTI/EPA/Martin Ziemer

Az odavágó eredményéből kiindulva jóval könnyebb feladata lesz a Telekom Veszprémnek, amely a szezon eddigi legjobb játékával 28-22-re győzött Flensburgban, így hatgólos előnnyel várhatja a visszavágót. David Davis mindenkit óva intett az elbizakodottságtól. – Csak a győzelemben gondolkodunk, a múlt heti teljesítményből kiindulva. Ha egy pillanatra is elalszunk, vége, ki is estünk. Ehhez mérten készülünk a hétvégére – mondta határozottan a spanyol edző.

A 38 éves csapatkapitány, – aki minden valószínűség szerint az utolsó BL-meccsét játssza a veszprémi közönség előtt – ismertette a siker receptjét. „Minden győztes összecsapást a jó védekezéssel lehet megalapozni. Elengedhetetlen továbbá az is, hogy a visszarendeződésünk is hatékony legyen” – nyilatkozta a veszprémiek honlapján a kétszeres BL-győztes jobbátlövő.

Az ellenfél edzője, Maik Machulla közölte: tudja, hogy Veszprémben „pokol” vár rájuk, mert a szurkolók szenzációs hangulatot teremtenek. „Nekünk nincs vesztenivalónk, a Veszprémnek viszont van. Tudjuk, hogy nehéz a feladatunk, de bízunk a csodában, amiért tenni is fogunk” – nyilatkozta Machulla, aki a korábban Veszprémbe távozott Ljubomir Vranjest váltotta Flensburgban.

A negyeddöntő visszavágóinak programja: szombat: Telekom Veszprém–Flensburg-Handewitt (német) 17.30 (tv: Sport 1) (az első mérkőzésen: 28-22), Barcelona (spanyol)–Nantes (francia 19.30 (32-25). Vasárnap: Paris Saint-Germain (francia)–Vive Kielce (lengyel) 17.00 (24-34), Mol-Pick Szeged–Vardar Szkopje (macedón) 19.00 (tv: Sport 1) (23-31).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.