Kozák Danuta továbbra is verhetetlen

Tegnap reggel megkezdődött és vasárnap késő délutánig tart Szolnokon a kajakosok és a kenusok első válogatója. A Holt-Tiszán ötvenkét egyesület 813 indulója jött össze.

Magyar Nemzet
2019. 05. 24. 11:16
null
Csipes és Medveczky között az ötszörös olimpiai bajnok Fotó: MKKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap reggel megkezdődött és vasárnap késő délutánig tart Szolnokon a kajakosok és a kenusok első válogatója. A győztesek nagy lépést tesznek azért, hogy ott lehessenek augusztus végén a szegedi olimpiai ­kvalifikációs világbajnokságon. A Holt-Tiszán ötvenkét egyesület 813 indulója jött össze, és tegnap két kiemelt számban már eredményt is hirdettek.

Női K–1 500 méteren a szám olimpiai és világbajnoki címvédője, várta a kihívókat. A hazai mezőny erősségét mutatja, hogy két olimpiai bajnok, Fazekas-Zur Krisztina és Szabó Gabriella csak a B döntőbe került be, s a csalódott Szabó – aki mindent egy lapra tett fel, más számban nem nevezett – itt már nem is mérette meg magát. Az A döntőt az ötszörös olimpiai bajnok Kozák végig vezetve nagy fölénnyel nyerte meg, féltávnál már több mint egy hajóhosszal vezetett, végül másfél másodperccel előzte meg a második helyezett Csipes Tamarát, vagyis magabiztosan verte vissza a trónkövetelőket. A 3–6. helyeken Medveczky Erika, Bodonyi Dóra, Pupp Noémi, Kárász Anna volt a sorrend.

Csipes és Medveczky között az ötszörös olimpiai bajnok
Fotó: MKKSZ

Nagy volt a tétje a különleges K–1 400 méteres férfiversenyszámnak is, amely semmilyen világverseny műsorán sem szerepel. Az olimpián a K–4 500 az egyik slágerszám, de a négyesek számára itthon csak a második válogatón rendeznek futamokat, s a csapathajókba kizárólag olyan versenyzőket vesz majd számításba Hüttner Csaba szövetségi kapitány, akik az első válogatón 400 egyesben, 500 párosban vagy 200 egyesben bekerülnek a legjobbak közé. Nos, tegnap 400 méteren bizonyult a legjobbnak, de ő csak hajszállal győzött, csupán 28 ezreddel előzte meg Nádas Bencét, és a harmadik Birkás Balázs is csak 67 ezreddel maradt el tőle. A 4–6. helyeken Kuli István, Dombvári Bence és Noé Bálint lapátolt be a célba.

A felnőtteknél tegnap csak ebben a két számban versenyeztek, de ma beindul a nagyüzem Szolnokon, többek között a férfi K–1 1000 és a női K–1 200 méteres számokkal. Előbbiben az egyértelmű favorit, utóbbiban Kozáknak a papírforma alapján Csipessel, Hagymási Rékával, Lucz Dórával és Lucz Annával kell majd megküzdenie az első helyért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.