Andrásfi egy lépésre a dobogótól

Magyar Nemzet
2019. 06. 19. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakvezetésnek nem volt egyszerű eldöntenie, hogy a düsseldorfi Eb-re férfi párbajtőrözőink milyen összeállításban utazzanak, mert az „új hullámból” többen is értek el kiemelkedő eredményeket a Grand Prix- és világkupaversenyeken. A válogatók után a 19 éves Andrásfi Tibor csak negyedikként zárt a hazai rangsorban, de megkapta a bizalmat, és kedden meg is szolgálta azt egyéniben. A csoportjából könnyedén továbbjutva biztosította helyét a legjobb 64 között, ahol nagy menetelésbe kezdett, és azt is bebizonyította, hogy rendben vannak az idegei. A spanyol Angel Fabregat ellen hátrányba került, de felzárkózott, és a hosszabbításban ő vitte be a döntő tust (13-12).

Ezután pedig igazi „nagyvadat” ejtett el, a csapatban világbajnoki címvédő svájci Max Heinzert. A BVSC vívója az elején megint elaludt, 0-3-ról kezdett kapaszkodni, az asszó közepén viszont már ő vezetett három tussal, ám az előnye elfogyott, és újra a hosszabbításban kerekedett felül (15-14). A 16 között a román Mario Persu ellen nem kellett megizzadnia (15-10), és a negyeddöntőben az olasz Andrea Santarelli ellen már az éremért vívhatott. Ez sajnos nem jött össze, 15-9-es vereséget kellett rögzítenünk.

Andrásfi a végelszámolásnál hetedik lett, és tőle ez is nagyon szép eredmény. a 32, Rédli András és Koch Máté a 64 között esett ki. A csapatban világbajnok és olimpiai bronzérmes Rédlinek pechje volt a befejezéssel, az izraeli Grigori Beszkinnel ­12-12 után neki is hosszabbításba torkollott az asszója, de ő volt a kedvezményezett, így ha egy perc alatt nem esett volna egylámpás találat, akkor ő jut tovább. S a végén még két másodpercet kellett volna kihúznia, ami nem sikerült neki…

Női tőrben Mohamed Aida a 16, Kreiss Fanny és Kondricz Kata a 32, Lupkovics Dóra a 64 között búcsúzott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.