Kádár nem játszhat Bakuban

Fontos Európa-bajnoki selejtezőt játszik ma 18 órakor a magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsánban, tegnap azonban az MLSZ két bejelentéssel is kissé elterelte a figyelmet a mérkőzésről. Az egyik a Puskás Ferenc Stadion avatásával, a másik Gera Zoltán sorsával kapcsolatos.

Magyar Nemzet
2019. 06. 08. 8:18
Gera Zoltán U21
Baku (Azerbajdzsán) 20190607 Labdarúgás EB selejtező mérkőzés Azerbajdzsán Magyarország edzés sajtótájékoztató Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz hírt közölt Bakuban Kádár Tamás sérülése nem jött rendbe, ezért a Dinamo Kijev futballistája nem játszhat ma Azerbajdzsán ellen. Arra a kérdésre, hogy ki helyettesíti a balhátvédet, a szövetségi kapitány a mérkőzést megelőző órákra ígérte meg a választ. Marco Rossi egyébként a legfontosabb Európa-bajnoki selejtezőnek nevezte ezt az összecsapást, szerinte ugyanis csak úgy lehet esélyünk kijutni a részben hazai rendezésű kontinensviadalra, ha az azeriektől megszerezzük mind a hat pontot, a horvátok márciusi legyőzése csak ebben az esetben válik igazán értékessé.

Mindenki más bevethető állapotban vett részt tegnap este a bakui edzésen, előtte pedig a sajtótájékoztatón lezajlottak az ilyenkor szokásos tiszteletkörök is: nem becsüljük le az ellenfelet, kemény és nehéz mérkőzésre számítunk, szeretnénk örömet szerezni a szurkolóknak, és így tovább. És ha már szurkolók: kilencen hétfőn indultak, előbb a grúziai Kutaiszibe repültek, ahonnan nyolcórás buszos utazás következett a fővárosba, Tbiliszibe. Ott a csatlakozásra nem kevesebb mint másfél napot kellett vár­niuk, és végül egy hosszabb vonatozás után tegnap reggel érkeztek meg Bakuba, igen komoly eltökéltségről téve tanúbizonyságot…

Nyilatkozott Nikola Jurcevic, Azerbajdzsán horvát szövetségi kapitánya is, aki elmondta, a csapat zöme az elmúlt három hetet együtt töltötte, az előzetesen eltervezett munkát elvégezte, és készen áll a nagyon fontos találkozóra. Hozzátette: „Nem fogunk visszaállni a kapunk elé, és várni, hogy történjen valami, hanem igyekszünk megtalálni az egyensúlyt a biztos védekezés és az eredményes támadásvezetés között.” A helyi sajtó érdeklődésére még elmondta, a német Bundesligában szereplő magyarokat, így Szalai Ádámot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert kiváló futballistának tartja, de név szerint emelte ki Dzsudzsák Balázst is.

Bakuban tehát minden a szokásos mederben zajlott, miközben az MLSZ két olyan bejelentést is tett, amelyek átmenetileg háttérbe szorították a fontos Eb-selejtezőt.

Az egyik az, hogy a jövő évi Európa-bajnokság egyik színhelyét, az új Puskás Ferenc Stadiont a magyar válogatott november 15-én a kétszeres világbajnok, manapság is világklasszisokat felvonultató Uruguay ellen avatja fel.

Itt még a mai selejtezőre készült Gera
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A másik: a szövetség és a Ferencváros ezen a találkozón búcsúztatja el korunk labdarúgásának egyik kiemelkedő alakját, a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt, aki jelenleg Marco Rossi egyik segítőjeként éppen Bakuban tartózkodik. Július elsejétől viszont átveszi a 2021-es, magyar–szlovén rendezésű Eb-re készülő U21-es válogatott vezetését, és mert ez a feladatkör teljes embert kíván, Gera Zoltán egyelőre távozik a Ferencváros szakmai stábjából, valamint az A válogatott mellett is csökkentik felada­tait a szezon végéig, hogy minél hamarabb százszázalékosan az U21-es korosztályra koncentrálhasson.

Összekötve a három szálat: Azerbajdzsán ellen ma közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy Gera Zoltán búcsúztatásán egy Eb-résztvevő csapat avathassa fel az új Puskás-stadiont Uruguay ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.