Kiköszörülni a pesti csorbát

Akárhogy is nézzük, a budapesti világliga-szuperdöntőn leszerepelt a magyar női vízilabda-válogatott. Keszthelyi Ritáék csak a hatodik helyet szerezték meg a Duna Arénában rendezett tornán.

Ch. Gáll András
2019. 06. 26. 16:00
null
Gangl Edina jó formájára is szükség lesz Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akárhogy is nézzük, a budapesti világliga-szuperdöntőn leszerepelt a magyar női vízilabda-válogatott. Keszthelyi Ritáék csak a hatodik helyet szerezték meg a Duna Arénában rendezett tornán, miközben hat mérkőzésen 78 gólt kapott a két kapus, Gangl Edina és Kasó Orsolya.

De sebaj, máris itt a lehetőség a javításra! Mától péntekig rangos nemzetközi torna lesz a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda legendás nyitottjában. Legjobbjaink ellenfelei sorrendben a magyar Universiade-válogatott, az aktuális Európa-bajnok Hollandia és Olaszország, a riói olimpia ezüstérmese. A hollandok ellen amúgy is időszerű lenne a visszavágás, mivel a Duna Arénában, a világliga negyeddöntőjében 12-10-re kikaptunk tőlük.

Gangl Edina jó formájára is szükség lesz
Fotó: Mirkó István

– A világliga budapesti szuperdöntője után nem volt könnyű edzeni, nagyon eklektikus vízilabdát játszottunk ott, amikor elöl működött a játékunk, akkor hátul nem sikerült a védekezés. Sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk – utalt vissza a tegnapi sajtótájékoztatón Bíró Attila szövetségi kapitány a Duna Arénában rendezett eseményre. – Ez most nagyon jó erőfelmérő lesz, hiszen a világ élvonalába tartozó csapatokkal játszhatunk.

A játékosok közül Leimeter Dóra hangsúlyozta, visszanézték a világliga-mérkőzéseket, és sokat tanultak belőlük. „Kezd már oldódni a hangulat, persze ehhez hozzátartozik az is, hogy egyre jobb fizikai állapotba kerülünk. Jó lesz ez a három mérkőzés arra, hogy lássuk, min kell változtatni. Az önbizalmunk nincs éppen a csúcson, de azon leszünk, hogy visszaszerezzük.”

A válogatott mindhárom napon este fél nyolckor csobban vízbe, ma az Universiade-együttessel, holnap az olaszokkal, pénteken pedig a hollandokkal csap össze. A kvangdzsui vb-n július 14-én kezdenek a mieink Dél-Koreával, majd Kanada és Oroszország következik a csoportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.