időjárás 23°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Közel 500 ezer kilométert tekertek a Bringázz a munkába! tavaszi kampánya alatt

Forrás: MTI
2019.06.06. 21:04

Több mint ötezer biciklis együttesen közel 500 ezer kilométert tekert a Bringázz a munkába! kampányban május 6. és 31. között Magyarország egész területén – jelentették be a Magyar Kerékpárosklub 16. kampányának zárórendezvényén csütörtökön Budapesten.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: a tavaly újraindított szemléletformáló kampány az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), és a kormánybiztosság támogatásával valósult meg a kerékpárosklub rendezésében.

Sikeresnek nevezte az idei kampányt azzal együtt, hogy a tavalyinál kevesebben vettek részt az esős idő miatt. Hozzátette: ősszel újabb közös kampányt indítanak a tervek szerint szeptember 9. és 22. között, amikor – kedvező időjárás esetén – akár megduplázódhat a résztvevők száma.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője elmondta: a kampányban az öt legtöbbet bringázó város 2019-ben az együtt letekert munkanapok szerinti sorrendben Budapest, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár és Győr.

Az idei kampány különlegessége volt, hogy háromszor annyi eső esett, mint tavaly – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.