De Ligtet már be is mutatták Torinóban

Magyar Nemzet
2019. 07. 19. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus labdarúgócsapata szerződtette a holland Matthijs de Ligtet (képünkön). Az olasz bajnok ötéves szerződést kötött az Ajax Amsterdamtól érkező 19 éves védővel, aki sajtóhírek szerint nyolcmillió eurót keres majd szezononként. Vételára pedig 75 millió euró volt, amellyel a Serie A történetének legdrágább védője lett. A labdarúgó kedden érkezett meg magánrepülőgépen Torinóba, ahol szerdán esett át az orvosi vizsgálatokon. A védőt hivatalosan tegnap mutatták be, ma pedig már elutazik a csapattal a kínai túrára.

De Ligt az egyik legjobb védelembe érkezik, amelyet olyan veterán futballisták fémjeleznek, mint az egyaránt olasz válogatott Giorgio Chiellini és ­Leonardo Bonucci. A Juventus nyáron alaposan megerősítette a középpályáját is Aaron Ramsey és Adrien Rabiot megszerzésével, továbbá egyéves párizsi kitérő után visszatért legendás, 41 éves kapusa, Gian­luigi Buffon is.

De Ligt csapatkapitánya volt az 2018/19-es Bajnokok Ligája-elődöntős, Hollandiában bajnok és kupagyőztes Ajaxnak, amely a legutóbbi BL-sorozat negyeddöntőjében éppen a Juventust ejtette ki. A torinói visszavágón De Ligt szerezte a győzelmet és továbbjutást jelentő fejesgólt. A védő a holland válogatottban is alapember, az együttessel júniusban döntős volt a Nemzetek Ligájában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.