A pirotechnika többmilliós büntetéssel jár

Magyar Nemzet
2019. 08. 02. 9:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap kezdődik az NB I-es bajnokság, és az MLSZ minden fórumot kihasználva igyekszik felhívni a szurkolók figyelmét, hogy szigorította a pirotechnikai eszközök használatáért járó büntetéseket. A szövetség elnöksége július elején döntött erről, és az MLSZ a frissen kiadott közleményében egyebek között ezt írja: „Az elmúlt években a korábbinál lényegesen biztonságosabbá vált a hazai labdarúgó-mérkőzések látogatása, a szurkolók ma már jóval otthonosabban érezhették magukat a stadionokban. Ezzel összefüggésben jelentősen csökkent a biztonsági okokkal összefüggő fegyelmi eljárások száma, egyedül a pirotechnika visszaszorításában nem sikerült előrelépni.”

Az MLSZ hangsúlyozza, az UEFA évek óta szigorúan bünteti a pirotechnikát a stadionokban, Magyarországon ráadásul jogszabály tiltja a pirotechnikai eszközök illegális használatát, mert bár látványosak, rendszeresen sérüléseket eredményeznek és súlyos vagyoni kárt okozhatnak. A stadionokban ráadásul sok néző foglal helyet viszonylag kis helyen, ezért a pirotechnikai eszközöket nem lehet biztonságosan működtetni.

„A növekvő számú sérülések mellett súlyos anyagi károkat is okoztak az ilyen eszközök, székek, molinók és más berendezési tárgyak meg­gyulladása gyakori jelenség a stadio­nokban” – olvasható a közleményben. „Az MLSZ nem vállalhatja személyi sérülések kockázatát, ezért az új szezon előtt szigorította a fegyelmi szabályzatot: a pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata egymillió forinttól tízmillió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után, többszöri előfordulás esetén a pénzbüntetésen túl szektor(ok) bezárását róhatja ki a fegyelmi bizottság” – figyelmeztet a szövetség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.