Megtalálták a horvátok a Fradi gyengéjét, de van, amitől tarthat a Dinamo

Magyar Nemzet Online
Forrás: index.hr2019. 08. 06. 17:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy horvátországi lap a Dinamo Zágráb-Ferencváros BL-selejtező előtt elemzésbe, esélylatolgatásba fogott, az index.hr a Fradi gyengeségeit és erősségeit igyekezett megtalálni.

Az elemzés a Ferencváros felállásával kezdődik, a 4-2-3-1-es formáció szerintük viszonylag egyszerű játékra alkalmas, de ezt hatékonyan alkalmazzák a zöld-fehérek, ismerik el. A két hátsó középpályásra külön is fókuszálnak, a két ukrán futballista, Ihor Haratin és Danilo Ihnatenko szerintük elsősorban a védekezésben erősek, fizikailag jók, de a kreativitás azonban nem az erősségük – emelték ki.

Az index.hr szerint egyrészt az alapfelállásból adódhat, hogy a védők viszonylag nehezen tudják eljuttatni a labdát a védekező középpályásoknak, akik amúgy sem túl kreatívak, így szerintük ezen a ponton mindenképp lehet keresnivalója a Dinamónak. Ha a zágrábiak középpályája és a szélsők jó munkát végeznek, akkor bajban lehet a Fradi – írják. Érdemes hozzátenni ugyanakkor, hogy a horvát bajnokságban ezt a fajta játékot viszonylag kevésszer alkalmazza a kék-fehér együttes.

A Ferencváros erőssége az index.hr szerint az együttes szélsőjátéka, a támadószekcióból két játékost emelnek ki külön. Egyrészt a nyáron igazolt Oleksandr Zubkovot, akinek külön megemlítik három gólpasszát, hozzátéve, hogy Lovrencsics Gergővel hatékonyan lefedik a jobb oldalt, így inkább innen várják a veszélyt. Lovrencsics esetében ráadásul emlékeznek arra is, hogy a magyar-horvát Eb-selejtezőn milyen jól játszott.

A másik ferencvárosi futballista, akire szerintük figyelni kell, az Davide Lanzafame. Az olasz ugyan szerintük semmiben sem extrán kiemelkedő, ám mindent tud, amit egy csatárnak kell. Lanzafame olyan futballista, mint Fabio Quagliarella, aki az idő előrehaladtával csak egyre jobb lesz – dicsérik, s hozzáteszik: kiválóan olvassa a játékot, jól használja ki a rendelkezésére álló területet, ért az összjátékhoz, jobbal, ballal és fejjel egyaránt veszélyes.

Összességében úgy érzik, ha az alapból azért erősebb játékerőt képviselő horvát bajnok meg tudja oldani a Fradi két-három legveszélyesebb emberének semlegesítését, akkor nem forog majd veszélyben a Dinamo Zágráb továbbjutása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.