Mátyás 2024. február 24.
logo

Másodosztályú brutalitás: térdszakadás

Magyar Nemzet
2019.09.20. 09:09

Döbbenetes jelenetek játszódtak le a szerdán késő este véget ért Győri ETO–Nyíregyháza NB II-es labdarúgómeccsen. A találkozó hosszabbításában 3-1-es hazai vezetésnél – ez a végeredmény is – Gulyás Máté, a vendégek védője több méterről páros lábbal rácsúszott a hazaiak szélsőjére, Szimcso Viktorra.

A szándékossághoz kétség sem férhetett, Gulyást kiállította Szilasi játékvezető. Szimcsón azonban ez nem segít, miként az sem, hogy Gulyás a kórházban felhívta és bocsánatot kért tőle, hiszen a bal térdében a létező összes szalag elszakadt, akár egy évet is ki kell hagynia, mire felépül (ha ilyen sérülésből egyáltalán fel lehet épülni).

A jelenetnek akadtak előzményei, a második félidő derekán a két kispad összeszólalkozott egymással, a két másod­edzőt (Makra Zsolt, Purguly Árpád) ki is állította a bíró, majd a brutális belépőt követő tumultusban Sebők Zsolt, a Győr kapusedzője, valamint Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza vezetőedzője is hasonló sorsra jutott. Utóbbi viselkedése különösen érthetetlen, a brutális szabálytalanság után még neki állt feljebb, s rasszista – nyilván nincs tisztában a szó jelentésével – váddal illette a győrieket.

Soós Imre, az ETO ügyvezetője nem is akarta visszafogni magát: „Szégyellheti magát a Nyíregyháza vezetőedzője, Zoran Szpisljak is, mivel ezek után azt mondta, hogy így kell menniük a játékosainak a pályán!” Az igazi bírálatot azonban odahaza kapta a tréner: Kozák Attila, a Spartacus ügyvezetője belső vizsgálatot rendelt el a történtek miatt.

Előrebocsátjuk: az MLSZ fegyelmi bizottságának is lesz teendője.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.