Mégsem lesz zárt kapus a Szlovákia-Wales találkozó

Az Európai Labdarúgó Szövetség elfogadta a szlovák szövetség fellebbezését. Az MLSZ fellebbezésére még nem érkezett reakció.

2019. 09. 26. 15:28
Kucka, Juraj
Budapest, 2019. szeptember 9. A szlovák Juraj Kucka (k) a labdarúgó Európa -bajnoki selejtezõ E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elfogadta a szlovák szövetség fellebbezését, így a korábbi ítélettel ellentétben mégsem lesz zárt kapus a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés.

Az UEFA hétfőn a szlovák, míg múlt pénteken a magyar szövetséget (MLSZ) büntette meg a két ország válogatottjának szeptember 9-i, budapesti mérkőzésén történt szurkolói rendbontások miatt. Így a szlovákoknak nézők nélkül kellett volna pályára lépniük Wales ellen, emellett 20 ezer eurós (6,65 millió forint) bírságot fizetniük. A kontinentális szövetség honlapja alapján ugyanakkor helyt adott a szlovák szövetség fellebbezésének az UEFA fegyelmi testülete, amely „a provokatív politikai üzenetek” miatt kiszabott pénzbírságot is 15 ezer euróra csökkentette.

A magyar-szlovák találkozón elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt az MLSZ-nek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni, október 13-ai hazai Európa-bajnoki selejtezőt, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak. Az MLSZ is fellebbezett, egyben kérte a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók azonosítását, ennek kapcsán csütörtökön nem jelentett be semmit az UEFA.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.