Bevette Moszkvát a Fradi

Barcelona után Moszkvában is megállta a helyét a Ferencváros, ami csütörtökön nem is döntetlent, hanem 1-0-s győzelmet jelentett. Ezzel ismét van esélye a Fradinak a továbbjutásra a labdarúgó Európa-liga H csoportjában.

Magyar Nemzet
2019. 10. 25. 10:54
Europa League - Group H - CSKA Moscow v Ferencvaros
Varga Roland az első érintéséből mattolta a CSZKA-t Fotó: Shamil Zhumatov Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Kubatov Gábor, az FTC elnöke, s a találkozó előtt fesztelen hangvételű interjút adott a távirati iroda kiküldött munkatársának. – A célunkat elértük, innentől kezdve minden jó támadás, minden szerzett gól és pont boldogságot jelent, mindenféle elvárás nélkül tudunk futballozni – jelentette ki, majd a CSZKA elleni meccsel kapcsolatos várakozásairól azt mondta, nyilván a házigazda a találkozó esélyese, de bízik az övéi helytállásában.

Varga Roland az első érintéséből mattolta a CSZKA-t
Fotó: Reuters

Az első meglepetést azt jelentette, hogy a CSZKA stadionja durván csak félig telt meg, tizenötezren lehettek kíváncsiak a Ferencváros vendégjátékára. Szergej Rebrov ugyanúgy három védekező középpályást jelölt a kezdőbe, mint Barcelonában az Espanyol ellen, s csakúgy, mint szombaton az Újpest ellen, Botka volt Blazic mellett a másik középhátvéd. Így állt tehát fel a Fradi: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Haratin, Sigér, Ihnatenko – Zubkov, Boli, Tokmac. A kezdeti tapogatózás után a moszkvaiak átvették az irányítást és sorra dolgozták ki a helyzeteiket. A félidei statisztika – a kapura lövési arány 14:2 volt oda – pontosan árulkodott a fölényükről. Ám rendre vagy egy védő blokkolt, vagy Dibusz védett hatalmasat, s ha már ő is verve volt, akkor vagy a hazaiak hagyták ki a ziccert, vagy a kapufa mentett. De azt se hallgassuk el, hogy az első félidő egyik legnagyobb helyzetét Tokmac puskázta el.

A második félidő ugyanígy folytatódott: moszkvai fölény, földöntúli Dibusz-bravúrok, olykor ferencvárosi ellentámadások. Ám ekkor a csattanó sem maradt el: a 86. percben a csereként beállt Isael lövése után kipattant a labda, Zubkov tette vissza, középre, az egy perccel korábban becserélt Vargának csak az üres kapuba kellett passzolnia. A hátralévő perceket kihúzta a Fradi, s 1-0-ra megnyerte a meccset. Bravúr a javából, ahogy Kubatov Gábor remélte…

H csoport, 3. forduló: CSZKA Moszkva–Ferencváros 0-1, Ludogorec–Espanyol 0-1, az állás: 1. Espanyol 7 pont, 2. Ludogorec 6, 3. Ferencváros 4, 4. CSZKA 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.