Fucsovics két helyet javított, Babos rontott

A februárban rendezett szófiai ATP ­250-es verseny után tíz hónappal Fucsovics Márton ismét három mérkőzést nyert meg egymás után.

2019. 10. 22. 7:06
FUCSOVICS Mrton
Budapest, 2019. szeptember 14. Fucsovics Mrton jtszik az ukrn Ilja Marcsenko ellen a tenisz Davis Kupa-osztlyoz Magyarorszg-Ukrajna mrkzsn Budapesten, a Sport 11 kzpontban 2019. szeptember 14-n. Fucsovics gyzelmvel egyenltettek a magyarok. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A februárban rendezett szófiai ATP ­250-es verseny után tíz hónappal ismét három mérkőzést nyert meg egymás után, bár ha őszinték akarunk lenni, a bolgár fővárosban sem nyert meg hármat egymás után, mert Roberto Bautista Agut ellen játék nélkül került az elődöntőbe.

A helyszín ezúttal Bécs volt, a 2,4 millió euró (770 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfitenisztornán az MTK játékosa mindkét selejtező mérkőzését megnyerte a hét végén, tegnap a főtáblán az olasz Lorenzo Sonegót győzte le 6:4, 6:4-re. A 27 éves, nyíregyházi születésű versenyző kellemes emlékeket őriz a Stadthalléról: tavaly a főtáblán a kanadai Felix Auger-Alias­sime-t és az akkor top 20-as olasz Fabio Fogni­nit legyőzve a negyeddöntőig jutott Bécsben.

A világranglistán két helyet előrelépő, jelenleg 69. versenyző a következő fordulóban a Karen Hacsanov és a lengyel Hubert Hurkacz összecsapásának győztesével találkozik. Hacsanovval szemben a tavalyelőtti győzelme különösen emlékezetes: az akkor a ranglista 114. helyén álló játékosunk 7:5, 6:4, 6:4-re győzött, ezzel a Davis-kupa-válogatott 22 év után bejutott a világcsoportba.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán: Fucsovics eljutott az ATP-rangsor 31. helyére, majd visszaesett, Hacsanov legyőzte többek között Novak Djokovicsot, Rafael Nadalt és Alexander Zverevet is, jelenleg a kilencedik pozí­ciót foglalja el a ranglistán.

Az élen nem történt változás, Djokovics, Nadal, Federer a sorrend.

A nőknél továbbra is az ausztrál Ashleigh Barty vezet, mögötte a cseh Karolina Plisková a második, a japán ­Naomi Oszaka a harmadik. Babos ­Tímea öt helyet rontva a 103. a világranglistán.

A legjobb magyar női teniszező a francia Kristina Mladenovic oldalán címvédőként készül a vasárnap Sencsenben kezdődő WTA páros világbajnokságra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.