Megoldották a feladatot

Nem történt meglepetés, a magyar élvonal valamennyi csapata továbbjutott a Magyar Kupa hetedik fordulójában. A két végpont a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd szereplése volt.

2019. 10. 31. 15:58
null
Fotó: Koncz Gyorgy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem történt meglepetés, a magyar élvonal valamennyi csapata továbbjutott a Magyar Kupa hetedik fordulójában. A két végpont a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd szereplése volt: a felcsútiak a megyei első osztályban szereplő Maglód együttesét idegenben győzték le 15-0-ra (!). A gólkülönbség igen meggyőző annak dacára, hogy az akadémisták jóval alacsonyabban „rangsorolt” ellenfelet ütöttek el a továbbjutástól; a meccs legeredményesebb játékosa, Gyurcsó Ádám (képünkön) öt gólt szerzett, Kiss Tamás és Tamás Nándor mesterhármast ért el.

Nem brillírozott az előző szezonban kupadöntős Honvéd, amely csak a hosszabbításban tudta kiharcolni a győzelmet Kazincbarcikán. Nem volt könnyű dolga a Tiszakécskén az ötvenedik perctől emberhátrányban játszó Kaposvárnak. Az NB I sereghajtója végül a 94. percben gyötörte be a továbbjutást jelentő gólt. Nem volt sétagalopp a Kisvárda kozármislenyi mérkőzése. Az NB III-as csapat nehezen adta meg magát, a 2-1-es vendégsiker legalábbis erről árulkodik.

Érdekesen alakult a legutóbbi három, egyaránt jelentős, sorrendben az Újpest, a CSZKA Moszkva és a Mol Fehérvár elleni mérkőzésén diadalmaskodó Ferencváros mérkőzése a harmadosztályú BKV Előre ellen: az első félidőben hét perc alatt három gól esett, a Fradi 2-1-es előnnyel mehetett a szünetre, a második félidőben Bőle Lukács gólja lezárta a meccset.

A bajnoki éllovas, Magyar Kupa-címvédő Mol Fehérvár a harmadosztályú Tiszaújváros otthonában lépett pályára, különösebben nem kellett megfeszülnie a 3-0-s győzelemért. Érdekesség, hogy a Vidi harmadik gólja előtt a Puskás-díjas Zsóri Dániel harcolta ki a tizenegyest.

Salgótarjánban hengerelt a Paks: Böde Dániel mesterhármassal járult hozzá a sikerhez. Alaposan ráijesztett a harmadik vonalbeli Sényő a hétvégi Ferencváros elleni rangadóra készülő Mezőkövesdre. Kapacina Valér, a Honvéd akadémiáján pallérozódott középpályás szerezte meg a vezetést a kis csapatnak, végül győzött a nagyobb rutin, Kuttor Attila együttese ha nem is könnyen, de fordított. Izgalmakban bővelkedett a Zalaegerszeg budaörsi fellépése: a Csákváron játszott találkozó 23. percében már 3-0-ra vezetett az ZTE, de másodosztályú riválisa az 57. percben kiegyenlített. Innentől már csak az NB I-es csapat szerzett gólt, egészen pontosan négyet, így kiütés lett a vége.

Magyar Kupa, 7. forduló (32 közé jutásért, az élvonalbeli csapatok mérkőzései): kedden játszották: Ajka (NB II)–Újpest 2-5. A tegnapi eredmények: Kozármisleny (NB III)–Kisvárda 1-2, Budaörs (NB II.)–ZTE FC 3-7, Sényő (NB III)–Mezőkövesd 1-2, BKV Előre (NB III)–Ferencváros 1-3, Dabas (NB III)–Diósgyőr 0-3, Maglód (megyei I.)–Puskás Akadémia FC 0-15, Tiszaújváros (NB III)–Mol Fehérvár 0-3, Salgótarján (megyei I.)–Paks 1-7, Tatabánya (megyei I.)–Debrecen 1-2, Kazincbarcika (NB II)–Budapest Honvéd 0-2 (0-0, 0-0, 0-0) – hosszabbítás után. Tiszakécske (NB II)–Kaposvár 0-1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.