Regény készült az örök játékos nagy bajnokról

2019. 10. 30. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egykori pályatársak, barátok jelenlétében mutatták be tegnap Sütő-Nagy Zsolt: A játék mindig győz című kötetét, Kulcsár Győző életrajzi regényét, és a helyszín szimbolikus volt: a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó kedvenc helye, a budapesti Kárpátia étterem.

– Amikor elkezdtük a közös munkát, Győző éppen csak hazatért a riói olimpiáról. Gondolkodási időt kért, mondván, hogy már született róla egy könyv, minek még egy, kérdezte. Két hét múlva aztán visszahívott azzal, hogy nézzük meg, mi sül ki belőle – árulta el a szerző.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy a vívósport legendáját megtámadta a gyilkos kór, s ugyan nem sokkal később kiderült a betegsége, a kezelések idején is folytatták a munkát. A 77 éves korában, tavaly szeptember 19-én elhunyt Kulcsár Győző életregénye – amelyben Zsolnai Győző néven szerepel – egy évvel a végső búcsú után került a nyomdába, és most az Euro Press Media Kiadó gondozásában jelent meg.

– Szerencsésnek mondhatom magam, hogy együtt vívtam Győzővel, aki kétségkívül a világ legjobb párbajtőrözője volt – jelentette ki a könyvbemutatón a kétszeres olimpiai bajnok csapattárs Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök. – Nagyon tudott vívni, így megengedhetett magának olyan dolgokat is, amiket más nem. Szeretett mulatni, dalolni, táncolni, időnként szívesen kimaradt éjszakázni, de ez a vívásán nem látszott meg. Bohém, istenadta tehetség volt, és ha ő vívott, megállt az élet a legnagyobb versenyeken is, mert mindenki látni akarta a páston.

Most pedig a történeteket is olvashatjuk az örök játékosról, a bohém bajnokról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.