Csak a gól hiányzott

Volt minden, szurkolói csetepaté, heves, sőt tüzes buzdítás, több helyzet mindkét oldalon, csak a gól hiányzott a Ferencváros-CSZKA Moszkva labdarúgó Európa-liga-mérkőzésről. Jobb lett volna persze nyerni, de a 0-0-s döntetlennel is versenyben maradt a magyar bajnok a H csoportban.

2019. 11. 07. 23:11
null
Lovrencsics megtette a magáét a hazai védelem jobb oldalán Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miben állapodott meg Orbán Putyinnal?

– Hogy november hetedike tiszteletére a Ferencváros elleni meccsen minden CSZKA-drukkerre legalább egy rendőr jusson.

A pesti humor reakcióideje bámulatos. Bár az nem vicc, hogy tegnap este ellepték a rendőrök a Könyves Kálmán körút–Üllői út kereszteződést, tehát a Groupama Aréna környékét. Látványosan nagyobb volt a készültség, mint például a szeptemberi Magyarország–Szlovákia válogatott meccsen. Túlzásnak tűnt a rendőri jelenlét mértéke, bár a Nagyvárad térnél az orosz szurkolók áttörték a rendőrkordont, és rátámadtak a fradistákra. Az is kétségtelen, a CSZKA-nak európai hírű tábora van, Belgrádból, Szófiából és – kapaszkodjanak meg – több lengyel városból, az egyik zászló tanúsága Łódźból mindenképpen érkeztek fanatikusok a Ferencváros elleni mérkőzésre. A lengyel–magyar mellett ezek szerint létezik lengyel–orosz futballbarátság is.

A történelmi beidegződéseken nem olyan könnyű változtatni, amikor a CSZKA-tábor először rázendített a buzdításra, a fradisták „Ruszkik, haza!” rigmussal feleltek, majd a csapatok kivonulásakor hatalmas ötvenhatos zászlót formáztak.

A Ferencváros kezdőcsapata egy helyen változott a két hete Moszkvában látotthoz képest: a kisebb sérüléssel bajlódó Sigér Dávid helyére az utóbbi hetekben mellőzött szlovák Skvarka került be. Kimaradt tehát Isael is, akit – azt gondolhattuk – azért cserélt le Szergej Rebrov vezetőedző a Mezőkövesd ellen, hogy pihentesse a CSZKA-meccsre. Rebrov tehát a következő tizenegyet küldte pályára: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Skvarka, Haratin – Zubkov, Boli, Tokmac.

Lovrencsics megtette a magáét a hazai védelem jobb oldalán
Fotó: Mirkó István

Az Európa-liga első három fordulójában csúf tréfát űztek ellenfelei a CSZKA-val, ennek dacára a moszkvaiakat hiba lett volna lebecsülni. Olyan fölénybe azonban nem tudtak kerülni, mint két hete az első félidőben. Sőt, Tokmac a hetedik percben megszerezhette volna a vezetést a Fradinak, ha jól veszi át Blazic remek indítását. A folytatásban nagyjából kiegyenlített és nagy iramú játékot láthattunk, nagy helyzetek nélkül és egy nem megadott góllal: Divejev fejelt Dibusz hálójába, de előtte ellökte Lovrencsicset, amit lefújt a macedón játékvezető. Az első félidő csattanójaként Boli majdnem megszerezte a vezetést, de Magnússon az utolsó pillanatban nagyot mentett.

A második félidő a lelátón és a pályán is orosz tűzzel kezdődött. Csalov emelt át a labdát Dibusz fölött, de az arasznyival a kapu mellett landolt. Majd Ihnatenko rövid hazaadással hozta kellemetlen helyzetbe a Fradi kapusát, de ebből sem lett baj. A 62. percben a fradisták rendeztek tűzijátékot a CSZKA kapuja előtt. Előbb Haratin, majd Boli lövését blokkolták, Blazic öt méterről kihagyta a meccs addigi legnagyobb helyzetét, Akinfejevbe rúgta a labdát. Rögtön ezután orosz lehetőség maradt ki, aztán Tokmac szólója halt el, s Zubkov szabadrúgása hozta zavarba a vendégek kapusát. Érezhetően mindkét csapat a győzelemre hajtott, de gólt egyik sem tudott szerezni, a végén Nababkint második sárgával kiállították.

A 0-0-lal is versenyben maradt a Fradi, hiszen a H csoport másik meccsén az Espanyol kiütötte a Ludogorecet.

H csoport, 4. forduló: Ferencváros–CSZKA Moszkva 0-0, Espanyol–Ludogorec 6-0, az állás: 1. Espanyol 10 pont, 2. Ludogorec 6, 3. FTC 5, 4. CSZKA 1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.