Biztos lett a szófiai helyszín

Azután, hogy a Ludogorec csapata razgradi otthonában az 1-1-es döntetlennel kiejtette a Ferencvárost az Európa-ligából, a bolgárok a lefújás után is elhúztak egy mézesmadzagot előttünk.

2019. 12. 19. 7:06
ROSSI, Marco
Marco Rossi, noha sztár, megmaradt futballedzőnek Fotó: MTI/EPA/Boris Pejovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azután, hogy múlt csütörtökön a Ludogorec csapata razgradi otthonában az 1-1-es döntetlennel kiejtette a Ferencvárost az Európa-ligából, a bolgárok a lefújás után is elhúztak egy mézesmadzagot előttünk.

Kiril Domuszcsiev klubtulajdonos ugyanis – aki tagja a Bolgár Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának – azt fejtegette, komolyan tart attól, hogy nem Szófia, hanem Budapest ad majd otthont a jövő március 26-i Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőnek.

Fotó: MTI/EPA/Boris Pejovic

Domuszcsiev mindezt arra alapozta, hogy nem tudják biztosítani a megkövetelt videóbírós (VAR) rendszerhez az infrastruktúrát, és emiatt az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei is aggódnak. A tulajdonos „félelmeit” egy bolgár újságíró megosztotta a Twitteren, szélsebesen terjedt, és jó néhány magyar szurkoló is már a Puskás Arénába vizionálta az összecsapást.

Tegnap délelőtt azonban a Bolgár Labdarúgó-szövetség közleményében lehűtötte a kedélyeket: „A Bolgár Labdarúgó-szövetségnek küldött hivatalos levél értelmében az Európai Labdarúgó-szövetség vezetősége megerősítette, készen áll arra, hogy a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban kiépítse a VAR-rendszert a pótselejtezőre. Az UEFA részéről Alessandro Ardui­no (a szervezet VAR-koordinátora – a szerk.) biztosított bennünket, nincs semmi akadálya a technológia megvalósításának a Bulgária és Magyarország közötti március 26-i találkozóra.

Azt is hozzáfűzte, hogy a VAR bevezetése teljes mértékben az UEFA kompetenciája. Kizárta annak is a lehetőségét, hogy az Eb-pótselejtező elődöntőjét más helyszínen rendezzék, mint a Vaszil Levszki stadionban” – olvasható a kommunikében.

Őszintén szólva, nehezen is volt hihető, hogy a bolgárok – az UEFA-val együttműködve – nem találnak megoldást a számukra is sorsdöntő mérkőzés lebonyolítására. S ha túljutnának rajtunk, akkor a „minitorna” döntőjét is ők rendeznék meg.

Amennyiben viszont legyőzzük a bolgárokat, akkor az Eb-részvételről döntő találkozót az Izland–Románia párharc továbbjutójával március 31-én már tényleg a Puskás Arénában játszhatja (képünkön) válogatottja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.