Danyi Gábor bevetette a győri csodafegyvert

2019. 12. 31. 11:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangulatában, s olykor a színvonalában is a Bajnokok Ligája-döntőt idézte a Győr és a Ferencváros vasárnapi rangadója. – Hízelgő a felvetés, de még nem játszott a csapatom BL-döntőt, úgyhogy ezt nem tudom megerősíteni – hessegette el a dicséretet Elek Gábor, az FTC edzője. Kollégája (és jó barátja), Danyi Gábor megerősítette, valóban csúcskézilabdát látott a közönség vasárnap a két hazai élcsapat mérkőzésén. – Igazi BL-szintű összecsapás volt, el kell ismernem, a Fradi megnehezítette a dolgunkat, a hosszabb cseresorunknak köszönhetően sikerült nyernünk 29-28-ra – szerénykedett a Győrt felkészítő szakember.

Utóbb szűk körben hozzátette: csak idő kérdése volt, mikor veti be a két beállós játékot, amely végül döntőnek bizonyult. – Öt góllal vezetett a Ferencváros a második félidő elején, nem várhattunk tovább, átálltunk az új szisztémára. Erről tudni kell, hogy nemcsak a női, de még a férfimezőnyben is igen ritka, bíztam benne, hogy ezzel meglepjük a hazaiakat – fedte fel a titkot Danyi. De önmagában a csodafegyver, Beatrice Edwige és Kari Brattset együttes jelenléte nem lett volna elég a rangadó megnyeréséhez, az utolsó perces bravúrokra szakosodott Kiss Éva is kellett a győri győzelemhez.

Tavaly a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-döntőben védett ziccert, vasárnap Lukács Viktória lőhetett neki a szélről. – Szinte kirontottam a kapuból, letámadtam a lövő játékost, aztán valahogy elakadt bennem a labda – idézte fel a győzelmet érő védést a Győr kapusa. Kiss Éva nem változtatott jó szokásán, továbbra sem volt hajlandó dicsérni a saját teljesítményét.

Kari Brattset sem, a norvég beálló kissé elkámpicsorodva tért vissza a Japánban rendezett vb-ről, a norvégok negyedik helyezése miatt nem is volt oka az örömre. – Belecsaptunk a közepébe, a Fradi elleni meccsről sok mindent el lehet mondani, de hogy kényelmes felvezető lett volna a Bajnokok Ligája előtt, azt semmiképpen sem. Elfáradtunk, de bírnunk kell a terhelést, hamarosan jönnek a BL-meccsek, de előtte még lesz egy fontos mérkőzésünk Siófokon január 22-én. – Évzárónak nem volt rossz a Fradi elleni rangadó. Kis túlzással a vasárnapi volt a győriek első, igazán fontos kihívása a 2019–20-as szezonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.