Dominik Paris triplázott Bormióban

Dominik Paris nyerte az alpesi sízők világkupa-sorozatának férfi lesikló versenyét Bormióban, pénteken.

Forrás: MTI2019. 12. 27. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai versenyző sorozatban harmadik sikerét aratta az olasz helyszínen a leggyorsabb számban, összességében pedig negyedszer győzött, de ezen a lejtőn másik számban van egy ötödik diadala is.

A szuper-óriásműlesiklás 30 éves világbajnoka még úgy is magabiztosan előzte meg a szakág jelenlegi világkupa- (vk-)éllovasát és 2017-es világbajnokát, az ezúttal második svájci Beat Feuzt, hogy egyszer egyensúlyát vesztette a pálya közepén. Harmadikként Szocsi olimpiai bajnoka, az osztrák Matthias Mayer zárt.

Az első bormiói lesikló verseny a karácsony előtt erős hóesés miatt elmaradt Val Gardena-i futam pótlása volt. Bormióban szombaton ismét lesiklásra kerül sor, vasárnap pedig kombinációra.

Eredmények:

1. Dominik Paris (olasz) 1:49.56 perc

2. Beat Feuz (svájci) 1:49.95

3. Matthias Mayer (osztrák) 1:49.98

Az összetett vk állása 12 verseny után (még 32 van hátra): 1. Henrik Kristoffersen (norvég) 379 pont, 2. Paris 349, 3. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 344

A szakági vk állása 3 verseny után (még 7 van hátra): 1. Feuz 240, 2. Paris 204, 3. Thomas Dressen (német) 141

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.