Guardiola mélyponton

A szombat szólhatott volna az egyre biztosabban zsebben lévő első PL-bajnoki cím ünnepléséről, volt azonban valami, ami háttérbe szorította az örömrivalgást az An­fielden. A bíróság ugyanis felmentette a gondatlanságból elkövetett tömeges emberölés vádja alól David Duckenfieldet, a ­yorkshire-i rendőrfőnököt, akinek cinikus hanyagsága harminc éve a 96 ember halálát követelő sheffieldi stadion­katasztrófához vezetett.

Ch. Gáll András
2019. 12. 02. 10:42
Premier League - Newcastle United v Manchester City
A katalán szakember csupa ibériai ismerőst köszönthet Fotó: Lee Smith Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool a 2019–2020-as bajnokság tizennégy fordulójában tizenháromszor győzött, s csak egy döntetlen csúszott be, szombaton a Brighton volt a legutóbbi áldozat, de a vártnál nehezebb meccsen. Sokáig gondmentesnek tűnt az újabb három pont behúzása, két remek gólt fejelt, ám a 76. percben Alisson a tizenhatoson kívülre futva kézzel ütött el egy labdát. A büntetés piros lap volt, plusz egy gól, mert a megítélt szabadrúgásból Dunk a jobb sarokba gurított (!). A meccs után Jürgen Klopp, a Pool menedzsere előbb mélységes csalódásának adott hangot, amiért a bíróság felmentette a harminc évvel ezelőtti Hillsborough-tragédia felelősét, a yorkshire-i rendőrkapitányi posztot akkor betöltő David Duckenfieldet, majd méltatta a csapatát fantasztikus sorozatáért. Eközben a címvédő Manchester City ikszelt Newcastle-ben, és 11 pontos hátrányba került az éllovassal szemben. Ez a mostani Pep Guardiola leggyengébb idénykezdete: 14 forduló után sem a Barcelonával, sem a ­Bayernnel, sem a Cityvel nem állt ilyen kevés ponttal. Igaz, 24 forduló még hátravan, és tavaly az utolsó 19 fordulóból tizennyolcat megnyert a City, de akkor is… A brit sajtó már Kloppéknak adja a trófeát.

Premier League, 14. forduló: Newcastle–Manchester City 2-2, Chelsea–West Ham 0-1, Liverpool–Brighton 2-1, Tottenham–Bournemouth 3-2, Norwich–Arsenal 2-2, Leicester–Everton 2-1. Az élcsoport: 1. Liverpool 40 pont, 2. Leicester 32, 3. Man. City 29.

Mintha a katalán szakember elvesztette volna a varázspálcáját
Fotó: Reuters

La Liga, 15. forduló: Alavés–Real Madrid 1-2, Sevilla–Leganés 1-0, Atlético Madrid–Barcelona 0:1. Az élcsoport: 1. Real Madrid 31 (14 meccs­ből), 2. Sevilla 30 (15), 3. Barcelona 28 (13).

A Juventus a Sassuolo elleni 2-2-vel lekerült a tabella éléről, ahová a SPAL-t legyőző Inter kapaszkodott fel.

Serie A, 14. forduló: Juventus–Sassuolo 2-2, Inter–SPAL 2-1, Lazio–Udinese 3-0. Az élcsoport: 1. Inter 37, 2. Juventus 36, 3. Lazio 30.

A Bayern a vereségével lecsúszott a dobogóról, az élen a Mönchengladbach és a Lipcse fut versenyt. Utób­binál a két sérült, Gulácsi és Orbán nem játszott, a Freiburgban viszont Sallait becserélték a hajrára, de így is kikaptak a rangadón.

Bundesliga, 13. forduló: Schalke–Union Berlin 2-1, Bayern München–Leverkusen 1-2, Hertha–Dortmund 1-2, Paderborn–Leipzig 2-3, Mönchengladbach–Freiburg 4-2. Az élcsoport: 1. Mönchengladbach 28, 2. Leipzig 27, 3. Schalke 25.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.