Már nem csak a zord férfiak játéka a darts

Magyar Nemzet
2019. 12. 23. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fallon Sherrock újabb történelmi győzelmet aratott a londoni Alexandra Palace-ben zajló dartsvilágbajnokságon. A 25 éves brit kedden első női játékosként nyert mérkőzést a vb történetében, a második fordulóban aratott sikerével pedig első nőként kiemelt riválist búcsúztatott. Sherrock 3-1-es szettaránnyal múlta felül a 11. helyen rangsorolt osztrák Mensur Suljovićot, a legjobb 32 között pedig a 22. kiemelt Chris Dobey lesz az ellenfele.

A szombati csata még a sportnak csak nagy jóindulattal nevezhető kocsmai játék ellenlábasait is a képernyő elé szegezte. Sherrock törékeny, szőke, tipikus angol hölgy, kötélidegekkel megáldva. Az első szettet 0-2-ről, az első két leg elvesztése után húzta be, ám Suljović második szettben megismételte Sherrock bravúrját, 0-2-ről fordított 3-2-re, és egyenlített.

A harmadik szettben folytatódott a minta, most Sherrock nyert az első két leg elvesztése után, és alakította 2-1-re a játszmaállást, majd a negyedik szettben is győzött a szektorhibákat is elkövető, teljesen megzavarodó osztrák ellen, és máris fogadhatta a tomboló közönség ovációját. – Nem akarom elhinni, hogy ma is győztem, biztos, hogy nem fogok tudni aludni az éjjel.

Boldog vagyok, hogy bebizonyítottam, mi, nők le tudjuk győzni a férfiakat! Két egymást követő fordulóban megvertem kettőt a világ legjobb férfidartsosai közül. Mi bizonyítja, hogy a nők is értenek a dartshoz, ha nem ez?! – nyilatkozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.