Egy-egy győzelem, döntetlen és vereség

A Ferencváros és a Fehérvár Spanyolországban, a Honvéd pedig Törökországban játszott tegnap ismert csapattal edzőmérkőzést.

Magyar Nemzet
2020. 01. 16. 13:03
Hidi Patrik; Bognár István
Hidi Patrik (balra) 2018 ősze után jött vissza Kispestre Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros és a Fehérvár Spanyolországban, a Honvéd pedig Törökországban játszott tegnap ismert csapattal edzőmérkőzést. A Fradi és a Vidi egyaránt német másodosztályú együttessel találkozott, a zöld-fehérek 0-0-ra végeztek a Bielefelddel, a piros-kékek viszont 2-0-ra kikaptak a Bochumtól.

Ahogy az felkészülési meccseken szokás, a Ferencváros is két „sort” küldött pályára. Az elsőben kapott szerepet két új játékos, Vécsei és az argentin Lódico. A harmadik, az FTC-hez négy és fél év után visszatért brazil Somalia is immár Benidormban tartózkodik, de tegnap még nem lépett pályára, külön edzett. Priskin Tamás eleve el sem utazott Spanyolországba, ami után várható volt, hogy távozik, tegnap pedig hivatalosan is bejelentették, hogy felbontották a szerződését.

A találkozó nagyobb részében a Bielefeld futballozott fölényben, de nem tudott gólt szerezni. A Fradi az első két meccsén kikapott az edzőtáborozás során – a Genktől 2-1-re, az Union Berlintől 3-2-re –, ma a Köln U21-es csapata lesz az ellenfele.

A Fehérvár is nyeretlen maradt, 1-0-ra kapott ki a Bochumtól. Joan Carillo együttes korábban a svájci Winterthurtól is vereséget szenvedett (1-0), a Sionnal pedig 1-1-es döntetlent játszott. Szombaton következik a legnagyobb falat, az egykor szebb napokat is látott, jelenleg a Bundesliga II-ben tanyázó Stuttgart.

Hidi Patrik (balra) 2018 ősze után jött vissza Kispestre
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Honvéd Antalyában a Partizani Tiranával találkozott. Az albán gárda onnan ismert, hogy 2016 nyarán kiverte a Ferencvárost a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. Tegnap a Honvédot nem tudta meglepni, a kispestiek Lanzafame és Cipf góljával 2-0-ra nyertek.

Itthon ennél fontosabb esemény is akadt a Honvéd életében, bejelentették, hogy Hidi Patrik másodszor is hazatér nevelőegyesületébe. A középpályást a 2017-ben bajnokságot nyert csapat egyik vezéregyéniségének tartották, és azon a nyáron a spanyol Real Ovie­dóhoz szerződött. Ott egy évet töltött, majd a 2018–2019-es bajnokság őszi szezonjában ismét Kispesten szerepelt. Ezután kelet felé vette az irányt, és a kazah Irtis Pavlodar labdarúgója lett. A 29 éves játékosnak decemberben lejárt a szerződése, és újra hazatért. Mint elmondta, szándéka szerint ezúttal nem csak átmenetileg, ezért kötött hároméves szerződést.

– A körülményekben óriási változás történt a legutóbbi távozásom óta. Átadták az akadémiai létesítményt, de csapatépítésben, koncepcióban, médiamunkában, igazából minden irányban fejlődik a klub. Az emberek nagy részét ismerem, majd az újakkal is megismerkedem, örülök, hogy újra itthon vagyok, remélem, sikeres időszak áll előttünk – nyilatkozta Hidi a Honvéd honlapjának.

A piros-feketék holnap a horvát Hajduk Splittel játszanak, ami még edzőmérkőzés keretében is igazi kihívás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.