Ligetvárit visszarendeli a Veszprém

2020. 01. 30. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos személyi változásokat jelentett be a Bajnokok Ligája-döntős, magyar bajnoki címvédő Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata. sportigazgató tegnap zárt körű megbeszélésen ismertette a következő szezonban esedékes játékoskeretet érintő változásokat. A magyar válogatott szempontjából az első helyre Ligetvári Patrik kívánkozik. A huszonhárom éves balátlövő másfél éve Spanyolországban játszik, a kölcsönszerződése lejártával a Veszprém visszarendeli a játékosát. Nagy ­László kiemelte, ugyan rendszeresen felvetődik, hogy minél több magyar kézilabdázót foglalkoztassanak, de a jelenleg elérhető játékosok (tehát a szegedi ­Mikler Roland, Bodó Richárd és kivételével) közül egyedül Ligetvári üti meg a BL-győzelemre hajtó csapat szintjét. Ligetvárin kívül a Vardar Szkopje orosz jobbszélsője, ­Danyiil Siskarjov és a Mol-Pick Szeged spanyol jobbátlövője, Jorge ­Maqueda is ­a ­Veszprémben folytatja a karrierjét, csakúgy, mint Kent Robin Tönnesen; a sérüléssel bajlódó norvég jobbátlövőnek egy plusz egyéves szerződést kínáltak.

A csapatot 2009 óta erősítő bosnyák Mirsad Terzic ugyanakkor távozik Veszprémből. Még nem eldöntött Sterbik Árpád sorsa: a negyvenéves kapus esetében csak az biztos, hogy nem a jelenlegi klubjában fog védeni a következő szezonban, ha egyáltalán folytatja a pályafutását.

Nem csak a játékosmozgás miatt került a fókuszba a magyar bajnokcsapat: hosszan tartó súlyos betegség után hetvenhat éves korában elhunyt a csapat korábbi edzője, egykori szövetségi kapitány, Kaló Sándor. A kiváló játékos tagja volt az 1972-es müncheni olimpián nyolcadik helyezett nemzeti csapatnak. Edzőként vezetésével a Veszprém 1985-ben és 1987-ben nyert először bajnokságot, Kaló 1993 és 1995 között a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.