Rangadók év eleji formában

A magyar labdarúgás közelmúltjából kölcsönzött hasonlattal év eleji formában várják a középdöntő hét végi rajtját a magyar csapatok a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Jelentős különbség azonban a két klub között, hogy a Győrnek pontszámban és játék­erőben is bőségesen van tartaléka, az FTC-nek viszont minden energiáját mozgósítania kell. Az ETO ugyanis az első helyről, a maximális nyolc pontról várja a francia (eddig szintén százszázalékos) Brest Bretagne-t, a Fradi viszont utolsóként, egy pontról a Bukarestet.

2020. 01. 25. 10:24
null
Klujber (balra) és Edwige most nem egymással harcol majd Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az érzelmi hullámokat magasra korbácsoló férfi Európa-bajnokság árnyékában is komoly visszhangja volt a női NB I két szerdai rangadójának. Az ETO ötgólos, 34-29-es siófoki veresége túlzás nélkül korszakos meglepetés, hiszen a címvédő tétmeccsen másfél éve, hazai bajnokin pedig több mint két éve nem kapott ki. Nem tartalékosan, sérültek garmadáját nélkülözve állt ki a Balaton partján, mégis simán elvérzett, a Siófok a szünetben már kilenc góllal vezetett. Az FTC ugyan győzött 33-32-re az Érd ellen a Népligetben, de a vendégeknek az utolsó másodpercekben, ahogy manapság mondani szokás, labdájuk volt az egyenlítéshez. A végeredmény, a gólok száma önmagáért beszél. A Fradi ötletesen és hatékonyan támadott, a védelme viszont átjáróház volt, az érdiek góljaik többségét szinte ziccerből dobták.

A Ferencvárosnak ez már a sokadik intő jel ebben az idényben. Még az ősszel, szeptemberben döntetlen Debrecenben, aztán Siófokon is, az év végi rangadón, 17-12-es előnyről is vereség otthon a Győrtől, majd, már az új évben újabb kínos döntetlen, ezúttal az MTK-val, s közben persze a BL-ben is döcögött a szekér, épphogy sikerült kivívni a továbbjutást.

A hátországban is akadnak aggasztó jelek, Lukács Viktória az elmúlt héten bejelentette, hogy a nyártól a szintén jobbszélső és egykori fradista Faluvégi Dorottyát követve ugyancsak Győrbe szerződik. Szucsánszki Zita ugyan visszatért, azt viszont nehéz lenne megjósolni, milyen hatással van, illetve lesz a csapatra, hogy a férje, Elek Gábor immár hivatalosan a válogatott szövetségi kapitánya is. Tegyük gyorsan hozzá, győri kollégájával, Danyi Gáborral közösen. Ezen előzményekkel készült a Fradi a CSM București elleni mai BL-meccsre, amelyet muszáj megnyernie, hogy maradjon esélye a középdöntő eléréséhez.

Klujber (balra) és Edwige most nem egymással harcol majd
Fotó: Havran Zoltán

– Az Érd elleni mérkőzésen már belekóstolhattunk abba, ami szombaton a București ellen vár ránk. Súlyban és centiben jóval több nálunk a CSM, ezt kell valahogy ellensúlyoznunk. Egyszerre kell megoldanunk a világklasszis átlövők és beállók, Neagu és Lekic, valamint Cvijic és Pintea semlegesítését, ami nem lesz egyszerű feladat. Az biztos, hogy kiemelkedő kapusteljesítményre és helyzetkihasználásra lesz szükség a bravúrhoz – szakmázott a bukarestiek elleni meccs előtt Elek Gábor. Danyi Gábor inkább lelkileg akarja feldobni az övéit. – Azt sulykolom, miként lehet kijönni ebből a helyzetből. Hinnünk kell a munkában, amelyet eddig csináltunk, s amely nagyon eredményes volt. Új nap, új fejezet kezdődött, továbbra is tennünk kell a dolgunkat – jegyezte meg.

Nem is akárhogyan kezdődik az új fejezet. Egyből rangadón.

Női BL, középdöntő, 1. forduló. 1. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM București (román), Érd 16.00 (tv: Sport 1); az állás: 1. Metz 6 pont, 2. Vipers 5, 3. Rosztov 5, 4. Esbjerg 4, 5. CSM București 3, 6. FTC 1. 2. csoport: Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne (francia) 19.00 (Sport 1); az állás: 1. Győr 8, 2. Bretagne 8, 3. Budućnost Podgorica 4, 4. Krim Ljubljana 2, 5. Sävehof 2, 6. Râmnicu Vâlcea 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.