Egy párosunk maradt állva

Az idei viadalon is meglepetést okozott Szudi Ádám a BOK-csarnokban, azzal, hogy a torna ötödik kiemeltjeként, rögtön az első meccsén a tizenhat között kiesett.

2020. 02. 21. 10:58
null
Újra igazolták, hogy összeszokott duót alkotnak Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nem kis szenzációt szolgáltatva lett ezüstérmes a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros a budapesti asztalitenisz World Tour-versenyen. Az idei viadalon csütörtökön is meglepetést okozott Szudi a BOK-csarnokban, azzal, hogy a torna ötödik kiemeltjeként, rögtön az első meccsén a tizenhat között kiesett. Duónk az indiai Achanta, Batra kettőstől kapott ki 3:2-re, de eget verő szenzáció nem történt, ha azt nézzük, hogy az ellenfél két játékosa a maga nemében a világranglista 34. és 67. helyezettje, míg Szudi a 132., Pergel pedig a 76. Igen ám, de a verseny előtt egységünk az olimpiai kvalifikációs ranglistán a 14. helyen állt, és a kvótákért zajló harcban többet tett le az asztalra, mint a rangsorban eddig 21. indiaiak. Tokióban tizenhat páros indulhat, szerencsére nemzetenként csak egy, így egy-egy japán, dél-koreai és hongkongi duót egyből kihúzhatunk a potenciális riválisok listájáról, s a kijutóhelyen álló mieinknek nem kell teljesen kétségbeesniük.

– Rosszul kezdtünk, aztán 2:1-es előnyünknél a negyedik szettben 8-4-re is vezettünk, de sajnos nem sikerült lezárni az összecsapást. A döntő játszmában pedig már az ellenfelünknél volt a lélektani előny. A női játékosuk nagyon kellemetlen stílusú, és mi nem voltunk elég agresszívak – mondta el a mérkőzésről Szudi, és ő is megjegyezte, remélik, hogy a vereségük nem befolyásolja negatívan az olimpiai indulási esélyeiket.

Újra igazolták, hogy összeszokott duót alkotnak
Fotó: Mirkó István

Pergelnek nem volt jó napja, mert női párosban Madarász Dórával is vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben, a miein­ket itt a portugál Shao Jieni, Yu Fu duó – két kínai játékos – győzte le 3:2-re. Az ellenfelet fűthette a bosszú, mert januárban a portugáliai csapat olimpiai kvalifikációs tornáján Madarászék éppen őket győzték le a tokiói kvótáért. Férfipárosban az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős tegnap 3:1-re legyűrt egy svéd duót, így pénteken a nyolc között éremért játszhat, történetesen az indiai Achanta, Gnanasekaran kettőssel, így Szudi is törlesztene a csütörtöki „sérelmekért”.

Este egyesben a 32-es főtáblán Majoros Bence (a világranglista 70. helyezettje) 4:2-re kikapott a görög Jonisztól (48.), a nőknél Madarász Dóra (66.) pedig 4:0-ra a holland Eerlandtól (47.), ezzel eldőlt, hogy a folytatásban csak férfipárosban maradt érdekeltségünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.