Kiütés és feszültség a kézilabda-rangadón

Egy percig sem volt kérdés, hogy a Szeged legyőzi a Tatabányát a férfi kézilabda NB I keddi rangadóján. Ezért is érthetetlen, hogy miért volt ilyen feszült a meccs.

2020. 02. 25. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy percig sem volt kérdés, hogy a Mol-Pick Szeged legyőzi a Grundfos Tatabányát a férfi kézilabda NB I keddi rangadóján. Ezért is érthetetlen, hogy miért volt ilyen feszült a meccs.

Mióta a kézilabdában is alkalmazzák a videóbírót, alig van olyan szabálytalanság, amely nem marad megtorlatlanul. Szegeden és Vladimir Vranješ is tudott volna mesélni a modern technika vívmányáról. Előbb a hazaiak válogatott beállója csinált helyet a csípőjével és egy kicsit a könyökével, majd a tatabányai kollégája könyökölte le brutálisan az ellenfelét. Bánhidi megúszta két perccel – jogosan –, Vranješt viszont azon nyomban kiállították, így tőle elbúcsúztak a nézők az első félidő közepén.

Nem csak ez az egyetlen „csihi-puhi” volt a pályán, olykor Dean Bombač is összeszólalkozott a vendégek védőjével, Dénes Jánossal. Bánhidi sem volt puhány (ő sosem az…), nem kellett félteni a hazaiak világklasszisát, hogy megnyerje a szócsatát az őt felbosszantó vendégjátékosokkal szemben. Egyébként volt kézilabda is, mégpedig helyenként magas színvonalon: a hetek óta ihletett formában játszó Joan Cañellas hát mögött adott gólpassza élményszámba ment, ahogy a fiatal Rosta Miklós is megmutatta, hogy Bánhidi árnyékában is lehet fejlődni.

A vendégek magyarjai közül Ancsin lőtt, gyakran vaktölténnyel, a januári Eb-n is megcsodált Sipos fegyelmezetten védekezett, de több öröme nem lehetett a meccsben Vladan Matićnak, aki korábban játékosként majd edzőként is szolgálta a Szegedet. Egy kérdés maradt csak a végére: meglesz-e a tízgólos különbség. Nos, könnyedén meglett, a hajrában bravúrt bravúrra halmozó Mirko Alilović védéseinek (is) köszönhetően a Szeged 36-25-re győzött.

Az előző szezon ezüstérmese az első, a Tatabánya a negyedik helyről várja a folytatást a férfi kézilabda NB I-ben.

Mol Pick Szeged-Grundfos Tatabánya: 36-25.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.