Magyar volt a hős Bruges-ben

Szerény hétvégét zártak a magyar légiósok, de akadt egy, akinek volt oka önfeledten ünnepelni: Eppel Márton főszerepet játszott abban, hogy a Cercle Bruges megszerezte az idei első győzelmét. A válogatottat is megjárt csatár januárban szerződött fél évre Belgiumba, és most először sikerült gólt szereznie.

2020. 02. 11. 14:30
null
A válogatott csatárt okkal ünnepelték a társai Forrás: Brugge KSV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén még nem sok jó hír érkezett a kenyerüket külföldön kereső magyar labdarúgókról. Kevesen lépnek pályára rendszeresen, és kevés a sikerélményük is. Persze akadnak kivételek, mint például aki hétről hétre remekül véd a Leipzig kapujában, neki is köszönhető volt, hogy csapata vasárnap 0-0-ra végzett Münchenben a Bayern ellen. A német Bundesliga többi magyarja csupán epizodista volt, vagy még az sem: a 81. percben állt be a Herthát Berlinben legyőző Mainzba, viszont csak kispadozott a Freiburg­ban, amely 1-0-ra nyert a Hoffenheim ellen.

A hétvégi fordulóknak azonban Gulácsin kívül akadt még egy hőse. Eppel Márton az év elején szerződött a belga Cercle Bruges-höz, amelynek Bernd Storck az edzője. A csapat az utolsó helyen áll a tabellán, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt hat pont hátránnyal, ám sorozatban egy góllal elveszített mérkőzések után végre sikerült győznie. Az áldozata a KV Meche­len volt, és a 3-2-es sikerből Eppel Márton egy 2. percben szerzett góllal és egy 92. percben adott gólpasszal vette ki a részét.

– Az előző fordulókhoz képest annyi változás történt, hogy bekerültem a kezdőcsapatba – mondta a Magyar Nemzetnek.

– A legutóbbi három elveszített meccs­ből a játék képe alapján kettőt is meg kellett volna nyernünk, most sokat segített, hogy az első öt percben szereztünk két gólt, és kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Nincs okom a panaszra, jól ment a játék, eredményes is voltam, ráadá­sul végre sikerült lakást is találnom, és a barátnőm is velem van már. Mivel novemberben játszottam az utolsó tétmeccsemet, a Honvédnál edzve vigyáztam, nehogy megsérüljek, és tudtam, hogy kell némi idő a ritmus felvételéhez. Ez mostanra megtörtént. Sok a hat pont hátrány, de nem lehetetlen a ledolgozása, ha a hátralévő fordulókban nem hibázunk, mert itt a csúcson lévő egy-két csapatot leszámítva mindenki legyőzhető, és remélem, a fiatal csapatnak lendületet adott a Mechelen elleni győzelem. A rájátszás egyébként az euroligás helyért zajlik, adott esetben még az is előfordulhat, hogy az alapszakasz végeredménye alapján kiesünk, viszont indulhatunk az El-ben.

A válogatott csatárt okkal ünnepelték a társai
Fotó: Brugge KSV

A többi, a válogatott kerettagságra esélyes légiósunknak sokkal szomorúbb hétvégéje volt, ugyanis egyikük sem ünnepelhetett győzelmet. Az angol másodosztályú Bristolba a 66. percben állt be, a vendég Birmingham nyert 3-1-re, a francia második vonalban pedig a Le Havre otthon játszott 1-1-et a Caennel Bese Barnabással a védelemben. Cipruson az Omonia Nicosia Lang Ádámmal a soraiban kapott ki otthon 2-1-re az Ethnikosz Ahnasztól; Görögországban Korhut Mihály is végigjátszotta az Arisz Szaloniki meccsét, amely 1-1-re végződött az Aszterasz Tripolisz stadionjában, az AEK Athén pedig 1-0-ra legyőzte a Panathinaikoszt, amelybe Nagy Dominikot a 65. percben cserélték be.

A svájci Lugano a 84. perctől tartott igényt Holender Filip szolgálataira, a csapat 3-2-re kikapott a Thun vendégeként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.