Marad az emírségekben

Dzsudzsák Balázs nem sokáig maradt csapat nélkül azután, hogy kedden útilaput kötöttek a talpára az Egyesült Arab Emírségekben az al-Ittihad Kalba csapatánál.

2020. 02. 08. 8:18
null
Válogatottunk kapitánya (jobbra) még régi klubja mezében Forrás: Ittihad Kalba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nem sokáig maradt csapat nélkül azután, hogy kedden útilaput kötöttek a talpára az Egyesült Arab Emírségekben az al-Ittihad Kalba csapatánál: a 108-szoros válogatott, 33 éves játékos marad az emírségekben, és tegnap aláírt az al-Ain FC-hez. Ha csak azt nézzük, hogy előző együttese a 14. a tizennégy csapatos bajnokságban, az új pedig a 4., akkor úgy tűnik, nem járt rosszul.

Az al-Ain FC-ről azt is tudni kell, hogy a 2018-as klubvilágbajnokságon ezüstérmes volt. A döntőben 4-1-re kikapott a Real Madridtól, és a fináléig vezető úton nemcsak új-zélandi és tunéziai ellenfelét győzte le, hanem az argentin River Plate-et is. Az al-Ain FC az Egyesült Arab Emírségek legsikeresebb klubja, 13-szoros bajnok. A jelenlegi bajnokságban 15 mérkőzéséből nyolcat megnyert, négy döntetlenje és három veresége van, a gólkülönbsége 36-16, és a legtöbb gólt szerezte a mezőnyben. A 25-szörös togói válogatott, hárommillió euróra taksált Laba egymaga tizenhatszor volt eredményes. Ám a csapat legértékesebb játékosa nem ő, hanem a brazil Caio, a Transfermarkt szakportál szerint ő 4,8 millió eurót ér. Dzsudzsák kétmillió eurós értékkel került be a keretbe.

Válogatottunk kapitánya (jobbra) még régi klubja mezében
Fotó: Ittihad Kalba

– Nagyon örülök, hogy az ázsiai régió egyik legjelentősebb klubjához kerültem. Hihetetlen az infrastruktúrája, a múltja, jelenleg is harcban van a bajnoki címért, és az Ázsiai Bajnokok Ligájában is érdekelt, a jövő héten már ott is meccsünk lesz. Úgy érzem, hogy a bajnokság és a BL kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a válogatott előtt álló komoly kihívásokra is a lehető legjobban felkészülhessek – nyilatkozta az Mlsz.hu-nak érezhetően megkönnyebbülten Dzsudzsák. S most talán az sem hozza ki a sodrából, ha azzal húzzák, hogy a PSV-s időszaka és bő tíz év után végre újra a Bajnokok Ligájában játszhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.