Nagy Dominikhoz ragaszkodnak a görögök

Magyar Nemzet
2020. 03. 03. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint három hét múlva Bulgáriában játszik a magyar válogatott, a találkozó tétje az Eb-részvétel reményének életben tartása. Ennyire közel a sorsdöntő mérkőzéshez különösen fontos, hogy miként teljesítenek a válogatottnál számításba vett idegenlégió­sok. Közülük a legjobb hír Nagy Dominikról érkezett Görögországból. A középpályás a hét végén a Volosz ellen megszerezte első gólját a Panathinaikosz színeiben. Nagy csapattal 4-1-re győzött, a magyar játékost a 77. percben lecserélték. A hírek szerint a Panathinaikosz szeretné végleg megszerezni a 24 éves labdarúgót, ehhez május 31-ig kell érvényesítenie az opciós jogát. Korhut Mihály ezúttal hiányzott az Arisz Szaloniki keretéből.

Ukrajnát már nem kell figyelnünk a körkép készítésekor, Kádár Tamás ugyanis a Dinamo Kijevtől a kínai Shandong Luneng együtteséhez szerződött. Horvátországban Kleinheisler László végigjátszotta az Osijek 0-0-ra végződött rangadóját a Dinamo Zagreb ellen.

A felvidéki Dunaszerdahely 2-2-es döntetlenre végzett a Zilina vendégeként. Németh Krisztián végig a kispadon ült, Kalmár Zsolt a pályán töltötte a teljes mérkőzést, Vida Mátét lecserélték. A Slovan Bratislava középpályása, Holman Dávid ezúttal csereként lépett pályára a Nitra ellen 1-0-ra megnyert meccsen. A francia másodosztályú Le Havre-ban Bese Barnabás végigjátszotta a Chateauroux ellen idegenben 3-0-ra megnyert bajnokit, és gólpasszt is adott. A német élvonalban Sallai Rolandnak 70 perc jutott a Dortmundból 1-0-s vereséggel távozó Freiburgban, Szalai Ádámot a 84. percben cserélték be a Mainzba, amely 2-0-ra legyőzte a Paderbornt, a Gulácsi Péterrel a kapuban felálló Leipzig pedig 1-1-et játszott a Leverkusennel. Az angol második vonalban a Bristol Nagy Ádámot bevetve ért el 1-1-et a Millwall otthonában.

Megkezdődött az észak-amerikai bajnokság (MLS) új idénye, Baráth Botond és Sallói Dániel a Kansas kispadját koptatta a Vancouver ellen 3-1-re megnyert meccsen. Az Egyesült Arab Emírségekben az al-Ain 3-0-ra győzött a Hatta vendégeként, a harmadik találat előtt adott gólpasszt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.