A FourFourTwo szerint Lionel Messi a közelmúlt legjobbja

Az argentin támadó a Barcelonában 687 mérkőzésen 603 gólt szerzett.

Pajor Gyulai László
Forrás: MTI2020. 04. 24. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FC Barcelona argentin támadóját, Lionel Messit választotta meg az elmúlt negyedszázad legjobb labdarúgójának a FourFourTwo angol havi futballmagazin. A második helyre a Juventusban szereplő portugál a harmadikra pedig a karrierjét 2006-ban befejező, jelenleg a Real Madrid vezetőedzőjeként tevékenykedő francia Zinedine Zidane került. A FourFourTwo a honlapján publikált rangsor legjobbjáról azt írta: túl azon, hogy Messi a Barcelonában 687 mérkőzésen 603 gólt szerzett, a statisztika mellett azt is értékelni kell nála, hogy milyen hatással van a játékra. „Messi nem csupán bombázó, nem csupán a csapattársait kiszolgáló, világszínvonalú játékszervező és cselkirály, hanem sokkal több ennél. Egyszerűen a legjobb” – áll a méltatásban.

A magazin 25-ös listája: 1. (argentin), 2. Cristiano Ronaldo (portugál), 3. Zinedine Zidane (francia), 4. Ronaldo (brazil), 5. Ronaldinho (brazil), 6. Thierry Henry (francia), 7. Xavi (spanyol), 8. Andrés Iniesta (spanyol), 9. Paolo Maldini (olasz), 10. Roberto Baggio (olasz), 11. Rivaldo (brazil), 12. Fabio Cannavaro (olasz), 13. Ryan Giggs (walesi), 14. Kaká (brazil), 15. Wayne Rooney (angol), 16. Luis Figo (portugál), 17. Gabriel Batistuta (argentin), 18. Eric Cantona (francia), 19. (horvát), 20. Sergio Busquets (spanyol), 21. Raúl (spanyol), 22. Paul Scholes (angol), 23. Romario (brazil), 24. Sergio Ramos (spanyol), 25. Gianluigi Buffon (olasz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.