Eppel Márton még Bruggében vár a folytatásra

Eppel Márton, a Cercle Brugge magyar csatára tudta, hogy a belga bajnokság lezárása nem volt végleges döntés április 2-án, ezért nem utazott haza. A klubok a kormány jövő heti határozatára várnak, ha lesz lazítás a szigorú járványszabályokon, akkor talán lesz folytatás a futballban is.

2020. 04. 28. 13:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár már mindenki elkönyvelte, hogy április 2-án véget ért a belga bajnokság, tegnap kiderült, ez még egyáltalán nem biztos. A döntést jóvá kell hagynia a felső két osztály 24 klubjának, amelyek tegnap szavaztak volna erről, de végül egy héttel elhalasztották a voksolást, mert május 4-ére tisztább lehet a kép, hogy az ország miként enyhít a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, s ezáltal jobban láthatják, mikor lehetne esetleg újraindítani a bajnokságot.

– Amikor megjelent a hír a bajnokság befejezéséről, többen kértek erről véleményt tőlem otthonról, de mert a döntés nem volt hivatalos, nem tudtam mit mondani – árulta el a Magyar Nemzetnek Eppel Márton, a Cercle Brugge csatára, a belga élvonal egyetlen magyar játékosa. – Ezért is maradtam Bruggében, hiszen otthon is két hét karantén várna, majd itt is, amikor visszatérnék. Belgiumban tényleg május 4-re ígérték a szigorú előírások enyhítését, de nem tudni, ez pontosan mit tartalmaz, ezért tanácstalanok egyelőre a klubok, a kormány döntésére várnak. Ha kiderül, hogy valóban vége a bajnokságnak, akkor mehetek haza, addig pedig egyénileg edzem, ami meglehetősen unalmas, hiányzik a csapatmunka is, de ha most ezt kell tenni, akkor ezt teszem, és persze várom a jövő heti remélhetően végleges döntést.

A belga első osztályban a Club Brugge (ez másik csapat, franciásan az FC Bruges) 15 pontos előnnyel állt az élen a második helyezett Genttel szemben a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságban, amelyből már csak egy forduló lenne hátra a rájátszás megkezdése előtt. Az ezüstérem 29 forduló alapján a Gentnek, a bronz a Charleroi-nak jutott, a negyedik pedig a Royal Antwerp lett. A győztes Bajnokok Ligája-főtáblás, a második BL-selejtezős, a harmadik Európa-liga főtáblás, míg a negyedik El-selejtezős lesz, amennyiben megszavazzák a klubok a lezárást. A Club Brugge már kiharcolta a bennmaradást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.