Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Gulácsi veri Neuert és De Geát

Magyar labdarúgó hatodik a világon a saját posztján? Van ilyen? Hála istennek, van. Gulácsi Péter a FourFourTwo futballmagazin angol kiadásának világranglistáján a hatodik helyre került a kapusok között, olyan extraklasszisokat megelőzve, mint a német világbajnok Manuel Neuer vagy a Manchester United spanyol sztárja, David de Gea. A legjobb egy szlovén tizenegyesölő, Jan Oblak.

Ch. Gáll András
2020. 04. 14. 19:04
RB Leipzig vs Tottenham Hotspur
epa08284644 Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi reacts during the UEFA Champions League round of 16, second leg soccer match between RB Leipzig and Tottenham Hotspur in Leipzig, Germany, 10 March 2020. EPA/FILIP SINGER Fotó: EPA/FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két évtizedben hol Iker Casillas, hol Petr Cech bérelte ki az első helyet ezen a listán, aztán Manuel Neuer évei következtek, de mostanra mintha egy picit megkopott volna a Bayern München és a német válogatott kapusának magabiztossága. De nemcsak Neuer hanyatlása miatt került az Atlético Madrid 1-ese az élre, hanem elsősorban saját jogon.

No de beszéljünk honfitársunkról, Gulácsi Péterről, napjaink legmagasabbra taksált magyar labdarúgójáról. Gulácsi öt éve igazolt Salzburgból a „nagy testvérhez” Lipcsébe, és azóta oroszlánrészt vállal a csapat meredek emelkedésében. A 2017–2018-as bajnokság őszi idényében a Kicker magazin őt választotta meg a Bundesliga legjobb kapusának, majd a teljes 2018–2019-es évadban ő vitte el a pálmát úgy, hogy tizenhat bajnokin megőrizte a kapuját a góltól. A 31-szeres válogatott kapus a nemzeti együttesnek is oszlopa.

Fotó: EPA/FILIP SINGER

A FourFourTwo a következőképpen méltatta a 29 éves Gulácsit: – A kapus szerződtetése a salzburgi testvércsapattól az RB Leipzig történetének legjobb húzása. Amióta kétmillió fontért átkerült a Bundesligába, szenzációsan véd. Magas, remekül fut ki, uralja a büntetőterületet, és a reflexei is kiválóak; aligha vitatható, hogy jelenleg ő a liga legjobb kapusa. 73,6 százalékos védési hatékonysága káprázatos, de ez nemcsak bravúrjainak köszönhető, hanem annak is, ahogy megszervezi maga előtt a védelmet.

szövetségi kapitány lapunknak így méltatta kapusát: – Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen rangos listán a hatodik helyen végzett, és azt gondolom, hogy erre az eredményre minden futballszerető magyar ember büszkén tekinthet. Péter az elmúlt években is magas szinten teljesített, ráadásul ezen időszak alatt is folyamatosan fejlődött, ami azt mutatja, hogy keményen dolgozott és dolgozik nap mint nap. Remélem, hogy a jövőben is ilyen teljesítményt tud majd nyújtani, és ugyanígy tudja majd segíteni klubcsapatát és a válogatottat is, illetve bízom benne, hogy a jövőben más posztok összesített listáin is találkozhatunk majd magyar nevekkel.

Nem érdektelen egy pillantást vetni a teljes listára, amelyet Jan Oblak vezet. Az Atlético kapusa az elmúlt négy évben mindig kiérdemelte a La Liga legjobbjának járó Zamora-trófeát, és ami legalább ennyire szenzációs, hogy mindössze 178 bajnoki meccsre volt szüksége ahhoz a madridiaknál, hogy eljusson a századik kapott gól nélküli találkozóig!

A FourFourTwo tízes listája a következő: 1. Jan Oblak (Atlético Madrid, szlovén), 2. (Liverpool, brazil), 3. Marc-Andre ter Stegen (Barcelona, német), 4. Thibaut Courtois (Real Madrid, belga), 5. Keylor Navas (PSG, Costa Rica-i), 6. Gulácsi Péter (RB Leipzig, magyar) , 7. Samir Handanović (Internazionale, szlovén), 8. Manuel Neuer (Bayern München, német), 9. (Manchester City, brazil), 10. David de Gea (Manchester United, spanyol).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.