Teljes a fejetlenség a kézilabdavilágban

A kézilabdavilág sem maradhatott ki a koronavírus-járvány okozta felfordulásból, és az európai szövetség (EHF) foggal-körömmel ragaszkodik a „játékosellenes” felfogásához – ezt vonhatjuk le a Bajnokok Ligája négyes döntői körül lévő huzavonából. A hátteret az Origo világította meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2020. 04. 23. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti szövetségek abszolút ellentétesen gondolkodnak, mint az EHF; mást ne mondjunk, a francia, a német és a magyar bajnokságokban is befejezettnek nyilvánították az előző idényt. Az EHF mind a női, mind a férfi BL felfüggesztését az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt jelentette be. Ez első körben azt jelentette, hogy a férfi Final Four átkerül augusztus 22-23-ra, a női pedig szeptember 5-6-ra. S az előtte lévő nyári időszakban lejátsszák a nyolcad- és negyeddöntőket. Mivel alapesetben a játékosok a szerződésüket június 30-ig írják alá, ezért ez páratlan helyzetet szülne.

– Egy egész idényen át harcolunk, hogy bejussunk a Final Fourba. Mégis, néhány játékosnál fennáll a lehetősége, hogy kihagyja a szezon legfontosabb meccseit, mert már aláírtak új klubjukhoz – mondta Mikkel Hansen, a francia PSG játékosa.

– A négyes döntőben mindenképpen a Kielben játszanék. A szerződésem július 1-től érvényes, ezért biztos vagyok abban, hogy nem engedélyeznék nekem, hogy még ellenük játsszak – nyilatkozta a dán TV2-nek a januári Eb gólkirálya, Sander Sagosen. Könnyen lehet, hogy a norvég irányító még Hansen oldalán harcolja ki a négyes döntős szereplést a PSG-ben, hogy Kölnben már a Kiel mezében lépjen pályára.

A második kör még jobban felkorbácsolta az indulatokat: az EHF a következő, amúgy is zsúfolt szezon közepére, december 28-29-re tette annak az évadnak a négy legfontosabb meccsét, aminek elvileg fél évvel korábban véget kellene, hogy érjen. Itt már Sagosen sem finomkodott a szavakkal:

– A helyzet rossz és példátlan, de nem az a megoldás, hogy ide-oda tologatjuk az időpontot. Az lenne a legjobb, ha lefújnák ezt a BL-szezont. Igen, tudom, hogy mekkora bevételt hoz az EHF-nek a Final Four, de a világon mindenkinek vannak veszteségei manapság – mondta a norvég. A végső döntést április 24-én, pénteken hozza meg az EHF.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.